Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ακυρώνεται και το Θαλασσινό Καρναβάλι λόγω του κοροναϊού

Αρχείο:Χαλκίδα 0067.jpg
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε χθες την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα λόγω του κοροναϊού.

Σχετικά με το Θαλασσινό Καρναβάλι, που επρόκειτο να λάβει χώρα και τη φετινή χρονιά στη Χαλκίδα, ο Δήμος Χαλκιδέων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ύστερα από ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την ακύρωση των Καρναβαλιών σε όλη τη χώρα, λόγω του Κορονοϊού και των κανόνων ασφαλείας, ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το τριήμερο της Αποκριάς, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.»

Συναγερμός στα σύνορα για το μεταναστευτικό

File:20151030 Syrians and Iraq refugees arrive at Skala Sykamias Lesvos Greece 2.jpg
Πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ στη Λέσβο το 2015 (Wikipedia)
Συναγερμός έχει σημάνει μετά την δήλωση-βόμβα Τούρκου αξιωματούχου στο Reuters, πως η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους Σύρους πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη.

Μετά τις δηλώσεις του αξιωματούχου της κυβέρνησης της Τουρκίας στο Reuters πως δεν θα εμποδίζουν πλέον τους Σύρους πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη, τουρκικά μέσα δημοσίευσαν εικόνες με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα. 

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες περίπου 300 προσφύγων που κατευθύνονται από την Αδριανούπολη προς τα ελληνικά σύνορα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για συγκεντρωμένους στα παράλια, οι οποίοι ετοιμάζονται να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Sabah, η απόφαση «να ανοίξουν οι πόρτες» ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, με τη Sabah να αναφέρει επίσης πως οι στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις έχουν εντολή να «μην κάνουν τίποτα» για να συγκρατήσουν τους πρόσφυγες.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η εισροή μεταναστών από την Τουρκία προς την Ευρώπη μπορεί να συνεχιστεί εάν επιδεινωθεί η κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η χώρα μας έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της για το μεταναστευτικό σε ξηρά και θάλασσα.


Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε μέτρα ενίσχυσης των συνόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προσοχή, όμως. Το μεταναστευτικό τώρα αποκτά μια νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν - όπου είχαμε πολλά κρούσματα κορωνοϊού - και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Τα νησιά μας, συνεπώς, τα οποία είναι ήδη επιβαρυμένα σε θέματα δημόσιας υγείας, πρέπει να προστατευτούν διπλά. Να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά: να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού - ειδικά εκεί.

Από σήμερα, λοιπόν, η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι αναβαθμίζουμε στον ανώτερο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση. Για τον σκοπό αυτό έχω ήδη δώσει εντολές στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Και, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα, θα αυξήσουμε τους ελέγχους και στη θάλασσα και στην ξηρά. Για την απόφαση αυτή έχω ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που οφείλει να την αντιμετωπίσει ως ένα μέτρο προστασίας της υγείας ολόκληρης της Ευρώπης».

Το 2023 παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης στο σύνολό του

Αποτέλεσμα εικόνας για metro thessaloniki public domain images
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «'Ολο το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2023».

Η βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήγε τρία χρόνια αργότερα την παράδοση του μετρό, από τότε που θα το παρέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Υπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για ανεδαφικές εξαγγελίες: «Ο πιο κεντρικός σταθμός για το σύστημα του μετρό Θεσσαλονίκης, ο σταθμός Βενιζέλου, δεν είχε καν ξεκινήσει. Είναι σαν να παραδίδατε μετρό, χωρίς το σταθμό στο Σύνταγμα. Αυτή ήταν η εξαιρετική ιδέα που είχατε!».

H Κατερίνα Νοτοπούλου είπε ότι το μετρό Θεσσαλονίκης σχεδόν ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φθάνοντας από το 30% στο 75%, ενώ επίσης είχε βρεθεί λύση για να μείνουν τα αρχαία της Βενιζέλου και είχε συμφωνηθεί η διαδικασία επίλυσης των οικονομικών διαφορών, είχε διαχωριστεί ο σταθμός της Βενιζέλου από το υπόλοιπο έργο και έτσι, στο τέλος του 2020, το μετρό θα είχε τεθεί σε λειτουργία, με 12 από τους 13 σταθμούς.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι εργασίες προχώρησαν κατά 5,46%, το πρώτο τετράμηνο της νέας διοίκησης και το έργο φτάνει πλέον στο 78%.

Τα μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον κοροναϊό

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) προχωρά στη λήψη μέτρων για την ενημέρωση και την προστασία τόσο των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο και του επιβατικού κοινού, στη μάχη κατά του κοροναϊού, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα, που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού.

Επιπλέον, αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση των συρμών και των οχημάτων σε ημερήσια βάση, με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, όπου οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Αναφορικά με την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών για χρήση μόνο των εργαζομένων, τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία  και όλους τους χώρους όπου αυτοί βρίσκονται.

Συρία: 33 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί - Βουτιά για την τουρκική λίρα

Τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι άλλοι 36 τραυματίστηκαν από πυρά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ορκίζεται ότι θα απαντήσει με μεγάλη επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσαντ, πυροδοτώντας ανησυχίες για σύρραξη μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, η οποία υποστηρίζει την Δαμασκό. Η Άγκυρα ζήτησε υποστήριξη από το ΝΑΤΟ, το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα, μετά το αίτημα που υπέβαλε η Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, στον απόηχο της φονικής επίθεσης κατά των Τούρκων στρατιωτών, βουτιά έκανε η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, πέφτοντας κατά 0,7% στο 6,25 έναντι του δολαρίου στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και πλησιάζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα μετά τη νομισματική κρίση του Αυγούστου του 2018, ενώ ο δείκτης BIST-100 υποχώρησε κατά 6,5% στις 103,256 μονάδες.

«Έφυγε» η Άλκη Ζέη

Η Άλκη Ζέη (Wikipedia)
Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή, αργά το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου, η μεγάλη συγγραφέας Άλκη Ζέη, σε ηλικία 96 ετών.
Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 1923.
Ο πατέρας της, Ζήνων Ζέης, ήταν τραπεζικός υπάλληλος, μεγαλωμένος στην Κρήτη, αλλά με καταγωγή από την Άνδρο και η μητέρα της, Έλλη Σωτηρίου, ήταν από τη Σάμο και είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια στη Σμύρνη.
Πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, τόπο καταγωγής της μητέρας της. Όταν άρχισε το σχολείο, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στο Μαρούσι και εν συνεχεία στην Αθήνα.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα οικογενειακώς το 1937, φοίτησε αρχικά στην Ιόνιο Σχολή, όπου γνώρισε τη φίλη της και μετέπειτα συγγραφέα Ζωρζ Σαρή (1925-2012), αλλά τα τελευταία τρία χρόνια του γυμνασίου πήγε στη Σχολή Αηδονοπούλου. Εκείνη την περίοδο ο θείος της Πλάτων Σωτηρίου παντρεύτηκε τη γνωστή συγγραφέα Διδώ Σωτηρίου, η οποία βοήθησε την Άλκη Ζέη να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Ενώ ήταν μαθήτρια στη Σχολή Αηδονοπούλου συμμετείχε στον όμιλο κουκλοθεάτρου της σχολής της και τότε ξεκίνησε να γράφει έργα για κουκλοθέατρο.
Η ίδια συμμετείχε στην ΕΠΟΝ στη διάρκεια της κατοχής, ενώ παράλληλα σπούδασε φιλοσοφία του θεάτρου στην Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Ενώ φοιτούσε στη Δραματική Σχολή το 1943, γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο, το θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Σεβαστίκογλου (1913-1990), με τον οποίο παντρεύτηκε το 1945 και απέκτησαν δύο παιδιά.
Εξορίστηκε το 1948, όταν προσπάθησε να ακολουθήσει τον αριστερό σύζυγό της κατά την απόδρασή του στην Τασκένδη, συναντώντας τον τελικά εκεί 6 χρόνια αργότερα. Το 1964 επέστρεψε στην Ελλάδα, για να ξαναφύγει πάλι το 1967 με τον ερχομό της Χούντας, αυτή τη φορά για το Παρίσι, από όπου επέστρεψε οριστικά μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Σοβιετική Ένωση, συνέχισε το γράψιμο και μια σειρά παιδικών διηγημάτων της δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό για τους νέους, Νεανική Φωνή, που είχε ως συντακτική επιτροπή τον Μάριο Πλωρίτη, τον Τάσο Λιγνάδη και τον Κωστή Σκαλιώρα.
Το πρώτο της μυθιστόρημα, το αυτοβιογραφικό Το καπλάνι της βιτρίνας, γράφτηκε το 1963 ενώ ήταν στη Μόσχα. Αποτελεί έργο - σταθμό στην ελληνική και παγκόσμια παιδική λογοτεχνία και θεωρείται πλέον ένα κλασικό έργο για παιδιά, όντας το πρώτο ίσως παιδικό βιβλίο με πολιτικές αναφορές, πιο συγκεκριμένα στη δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά, με συνεχείς επανεκδόσεις από τη χρονιά που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα και πολλές μεταφράσεις και διακρίσεις στο εξωτερικό.
Το 1971, όταν ήταν αυτοεξόριστη στο Παρίσι, έγραψε άλλο ένα διάσημο βιβλίο της, το Μεγάλο περίπατο του Πέτρου, με θέμα την Κατοχή και την απελευθέρωση. Η συγγραφική δραστηριότητα της αφορά κυρίως έργα για παιδιά, ενώ έχει κάνει και αρκετές μεταφράσεις από διάφορες γλώσσες, με τα δικά της βιβλία να έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.
Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της και το 2014 αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να τιμηθεί με τον τρόπο αυτό η προσφορά και το έργο της στην παιδική λογοτεχνία.
Το 2012 και το 2015 αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αντίστοιχα.
Η κηδεία της Άλκης Ζέη θα γίνει την Τρίτη από το Α΄ Νεκροταφείο, όπου αναπαύεται και ο σύζυγος της, Γιώργος Σεβαστίκογλου.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Το πρόγραμμα των Κατανυκτικών Εσπερινών της Σαρακοστής στη Χαλκίδα


Από την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Σαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Η Τοπική Εκκλησία έχει την παράδοση να τελεί τους Εσπερινούς αυτούς, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πιστούς να ακούσουν και το Λόγο του Θεού, μέσα από τα Εσπερινά Κηρύγματα.

Έτσι, την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, θα τελεσθεί ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Ο Εσπερινός αυτός ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής.

Οι υπόλοιποι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, θα πραγματοποιούνται, ως συνήθως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας κάθε Κυριακή, στις 6:30 το απόγευμα. 


Το πρόγραμμα των Ομιλητών των Κατανυκτικών Εσπερινών, έχει ως εξής:

- Κυριακή 1 Μαρτίου (Τυρινής): ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

- Κυριακή 8 Μαρτίου (Α΄ Νηστειών): ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος 

- Κυριακή 15 Μαρτίου (Β΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ευσταθίου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Χαλκίδος.

- Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών 22 Μαρτίου δεν θα τελεστεί Κατανυκτικός Εσπερινός, γιατί αυτή την ημέρα θα πραγματοποιηθεί η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία - Ορχήστρα των νέων της Μητρόπολης, στη Σχολή Πεζικού.

- Κυριακή 29 Μαρτίου (Δ΄ Νηστειών): ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

- Κυριακή 5 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυκας.

Τουλάχιστον 148 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες το τελευταίο 24ωρο

Syrian Refugees arriving in Kos - image credit: Freedom House, Flickr public domain
Σύροι πρόσφυγες αποβιβάζονται με λέμβο στην Κω, σε παλαιότερη φωτογραφία
(Freedom House, Flickr public domain)
Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή προχώρησε το τελευταίο 24ωρο σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης, στα οποία από το πρωί της Τετάρτης 26/02 έως σήμερα το πρωί της Πέμπτης 27/02 περισυνελέγησαν 50 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο και άλλοι 44 στην Κω.

Το ίδιο διάστημα, 47 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους στο Αγαθονήσι και 7 στη Μεγίστη.

Ψηφίζεται σήμερα το νέο ασφαλιστικό

Αποτέλεσμα εικόνας για euros public domain images
Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άνοιξε την τρίτη και τελευταία ημέρα συζήτησης του «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, το κόστος του νέου ασφαλιστικού συστήματος, του οποίου το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα νωρίς το βράδυ, κινείται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου της χώρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε παράλληλα ότι το νέο σύστημα είναι πιο δίκαιο και θα ενισχύσει την απασχόληση και την παραγωγικότητα, καλλιεργώντας και την ασφαλιστική συνείδηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες αρχηγών κομμάτων, ενώ θα προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία, όπως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής του νέου ασφαλιστικού και επί της διάταξης για την κατάργηση της «13ης σύνταξης».

Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας: 8 νέες οδηγίες για τον κοροναϊό

Η εικόνα που ανήρτησε η Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας στο twitter
Σε συναγερμό βρίσκεται η χώρα μας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, με μια γυναίκα 38 ετών από τη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας σε δήλωσή του ανέφερε ότι η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, λαμβάνει αντιική αγωγή, είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα ειδικών ιατρών, τονίζοντας όσον αφορά για τον κοροναϊό ότι παραμένει μια ήπια νόσος και επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Στο πλαίσιο θωράκισης της χώρας από τον κοροναϊό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει σε ανάρτησή της, σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τις οκτώ ατομικές χρήσιμες συμβουλές προστασίας απέναντι στον κοροναϊό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε, ασπίδα μας η γνώση».


Tα οκτώ πράγματα που πρέπει όλοι να θυμόμαστε να κάνουμε είναι τα εξής:

- Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
- Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
- Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
- Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
- Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
- Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
- Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
- Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Την Παρασκευή η κηδεία του Κώστα Βουτσά

Το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Βουτσά θα πουν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Η σορός του αγαπημένου ηθοποιού έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από σήμερα στις 9 το πρωί, όπου και θα παραμείνει έως τις 19:30 το απόγευμα.

Ήδη έχει αρχίσει να καταφθάνει κόσμος στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον Κώστα Βουτσά.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία και αμέσως μετά η σορός θα μεταφερθεί με πομπή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.


Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οικογένειά του μεγάλου ηθοποιού έστειλε το εξής μήνυμα:

«Για Στέφανα απευθυνθείτε στο Γραφείο Τελετών της εικόνας.

Επίσης εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά εις μνήμην Κώστα Βουτσά ας προτιμήσει τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, γιατί ο Κώστας αγαπούσε τη ζωή ή τη Μέριμνα-Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το Θάνατο, γιατί αγαπούσε τα παιδιά.

1)Δικαιούχος: Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

Τράπεζα: ALPHA BANK

IBAN: GR84 0140 1150 1150 0210 1239 950

Αιτιολογία: Δωρεά εις μνήμην του ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ


2)MEPIMNA TPAΠEZA ΠEIPAIΩΣ IBAN GR5801720530005053045477431 ALPHA BANK IBAN GR2601401150115002002017657»

Ευρώπη: Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού

woman, wearing, mouth mask, Mask, Protection, Sars, Mouth Guard, sure, security, virus protection
Ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση του κοροναϊού ιδιαίτερα στην Ευρώπη, καθώς τα κρούσματα στην Ιταλία αυξάνονται, ενώ την ίδια στιγμή μεγαλώνει ο κατάλογος των ευρωπαϊκών χωρών όπου εντοπίζονται νέα περιστατικά.
Τρεις νέες χώρες, η Νορβηγία, η Ρουμανία και η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσαν από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.
Στη Γερμανία εμφανίστηκαν 10 νέα κρούσματα και στην Ιταλία ο αριθμός έφτασε τους 400.

Στην Ιταλία, όπου πολλές πόλεις έχουν τεθεί σε καραντίνα, οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες προκειμένου να προστατευτούν από τον κοροναϊό, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Εκατοντάδες μάσκες προστασίας κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία του Μιλάνου, ενώ παράλληλα έλεγχοι διενεργούνται από στρατιωτικούς, με στόχο κυρίως να καταπολεμηθούν περιπτώσεις με αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών και πωλήσεις προϊόντων κακής ποιότητας.
Ποινές επεβλήθησαν σε παράνομους πωλητές, ανάμεσα τους σε δύο άνδρες που πουλούσαν μάσκες προστασίας χωρίς το σήμα πιστοποίησης CE, ενώ κάποιος άλλος πουλούσε εκατοντάδες φιαλίδια αντιβακτηριδιακού gel σε πολύ υψηλή τιμή.
Η οικονομική αστυνομία επίσης κατέσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα από την Amazon και την eBay, στο πλαίσιο έρευνας για τις πωλήσεις σε υπερβολικά υψηλές τιμές μασκών και απολυμαντικών gel στο Διαδίκτυο.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Λέσβο


Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Λέσβο, με 1.500 περίπου πολίτες να πολιορκούν το στρατόπεδο Κυριαζή, όπου μέσα βρίσκονται 8 διμοιρίες των ΜΑΤ.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώνονται επεισόδια.

Το κλίμα είναι πολεμικό, αφού έξω από το στρατόπεδο ακούγονται πυροβολισμοί από καραμπίνα, με τους αστυνομικούς να περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να ελέγξουν τις οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στη θέση όπου θα κατασκευαζόταν το νέο κέντρο δύο αστυνομικοί δέχτηκαν νωρίτερα πυροβολισμούς με καραμπίνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από σκάγια στα πόδια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ μία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» επίσης από καραμπίνες, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο.

Στις 18.30 το απόγευμα, οργανωμένη ομάδα ατόμων μετέβη σε ξενοδοχείο, όπου διαμένουν αστυνομικοί από την Αθήνα και εισβάλλοντας στα δωμάτια, πήραν τα προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, τα πέταξαν έξω και τα έκαψαν. Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. διαμαρτυρήθηκαν έντονα για όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες εναντίον των συναδέλφων τους, με αποκορύφωμα την εισβολή των κατοίκων στο ξενοδοχείο.

Βόλος: Θάνατος 11χρονου παιδιού από υψηλό πυρετό

Τον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού, που νοσηλευόταν στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, διερευνούν από το πρωί οι αρχές στον Βόλο.

Το αγόρι είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο οι γονείς του, όταν παρουσίασε υψηλό πυρετό. Ο 11χρονος νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική τις τελευταίες ημέρες, με την κατάσταση της υγείας του να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση με σοβαρές επιπλοκές, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία θα δώσει απαντήσεις για τους ακριβείς λόγους που στοίχισαν τη ζωή στον 11χρονο.

Κοροναϊός: Δεν αποκλείεται η ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Ανώτατο στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) δήλωσε χθες ότι αν η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο φέτος το καλοκαίρι αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ακύρωσης κι όχι της αναβολής ή μετακίνησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ο Καναδός Ντικ Πάουντ, πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης και μέλος της ΔΟΕ εδώ και δεκαετίες, τόνισε ότι υπάρχει ένα «παράθυρο» τριών μηνών - ίσως και δύο - προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση για το εάν θα διεξαχθεί ή όχι το κορυφαίο παγκοσμίως αθλητικό γεγονός.

Περίπου 11.000 αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να πάρουν μέρος στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η έναρξη των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου, ενώ 4.400 αναμένεται να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα ακολουθήσουν στις 25 Αυγούστου.

Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκίνησαν το 1896, ακυρώθηκαν μόνο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Αγώνες του 1940 θα διεξάγοντο στο Τόκιο, αλλά ματαιώθηκαν εξαιτίας του πολέμου της Ιαπωνίας με την Κίνα και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο απολίθωμα πράσινου φυτού

Sprouting
Μικροσκοπικά απολιθώματα φυκιών, ηλικίας περίπου ενός δις ετών, αποτελούν πλέον τις αρχαιότερες στον κόσμο ενδείξεις πράσινων φυτών.

Τα αποτυπώματα των φυκιών του είδους Proterocladus antiquus, που έχουν μέγεθος κόκκου ρυζιού, αλλά στην εποχή τους ήταν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον κόσμο, ανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη Νταλιάν της βόρειας Κίνας.

Τα πρώτα φυτά στη Γη ήταν απλοί μονοκύτταροι οργανισμοί, αλλά σταδιακά αναπτύχθηκαν πολυκύτταρα φυτά όπως το Proterocladus, το οποίο είναι 200 εκατ. χρόνια παλαιότερο από τα αρχαιότερα έως τώρα γνωστά πράσινα φυτά και οι οποίοι αρχικά ζούσαν σε ρηχά νερά, μαζί με άλλους φωτοσυνθετικούς μικροοργανισμούς.

Από ό,τι φαίνεται, τα πράσινα φύκια υπήρχαν σε μεγάλους αριθμούς στις θάλασσες της Γης πολύ προτού εμφανιστούν τα πρώτα σύγχρονα φυτά στην ξηρά, πριν από περίπου 450 εκατ. χρόνια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής γεωεπιστήμονα και παλαιοβιολόγο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, Σουχάι Σιάο, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα οικολογίας και εξέλιξης «Nature Ecology & Evolution».

ΠΟΥ: Η γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη

Image result for thermometer public domain images
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι η εποχική γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν, σε μία προσπάθεια να μην πανικοβληθεί ο κόσμος, με την εξάπλωση του κοροναϊού εκτός Κίνας να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παρέθεσε ο Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, το ποσοστό θνησιμότητας από τον νέο κοροναϊό είναι περίπου 2% και τώρα 1% στην Κίνα, η οποία έχει το 96,5% των κρουσμάτων παγκοσμίως, προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να εμβολιάζεται.

Ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη κρίνεται απαραίτητος - και ας μην καταπολεμά τον κοροναϊό - γιατί όπως εξηγούν οι ειδικοί, προστατεύει τον οργανισμό από την εποχική γρίπη, εξασφαλίζοντας σε όποιον το έχει κάνει ότι δεν θα νοσήσει ταυτόχρονα και από τις δύο ασθένειες, κάτι που θα ήταν πολύ επιβαρυντικό για την υγεία του.

Στο μεταξύ, στην Ιταλία άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, με τον απολογισμό πλέον να ανέρχεται σε 374 κρούσματα και 12 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Υπεγράφησαν συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας

Κοινή διακήρυξη, με την οποία διευρύνονται οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας υιοθέτησε το Δ’ Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, που συνεδρίασε στην Αλεξανδρούπολη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ.
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών ενδυναμώνουν κατ' αυτόν τον τρόπο τις σχέσεις στους τομείς της άμυνας, ασφάλειας, πολιτικής προστασίας, οικονομίας, ενέργειας, μεταφορών, υποδομών, διασυνοριακής συνεργασίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Illustration of a 2019-nCoV virion
Μια 38χρονη που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα, η οποία είχε προσφάτως επιστρέψει απο ταξίδι της στην βόρεια Ιταλία, ενώ τα συμπτώματα στην ασθενή ειναι ήπια, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Η 38χρονη μητέρα ενός παιδιού είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο και επέστρεψε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής, ενώ βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς ασχολείται και με τα κοινά. Όταν εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα δικοί της άνθρωποι, δύο άτομα σύμφωνα με πληροφορίες την έφεραν με αυτοκίνητο στο ΑΧΕΠΑ. 

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως το κρούσμα είναι θετικό, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της ενημερώθηκαν ώστε να περιορίσουν τη συναναστροφή με άλλους και ιδίως με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η οικογένεια και φίλοι της είναι σε οικειοθελή περιορισμό, σε ζώνη υψηλού κινδύνου έχει τεθεί και το δημαρχείο της πόλης. Στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, έχουν γίνει συστάσεις να αποφεύγουν μετακινήσεις και επαφές ακόμη και ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, δεν παρέστη νωρίτερα στη σύσκεψη που έγινε στην περιφέρεια.

«Έφυγε» ο Κώστας Βουτσάς

Έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, σε ηλικία 88 χρονών.

Η είδηση του θανάτου του καταξιωμένου κωμικού σκορπά θλίψη και συγκίνηση σε όλη τη χώρα, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στον χρυσό ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, με μια καλλιτεχνική διαδρομή πλέον των 70 ετών.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο Κώστας Βουτσάς στις 7 Φεβρουαρίου παρουσίασε συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και επιβάρυνσης της καρδιακής και της αναπνευστικής του λειτουργίας και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στις 02:24 τα ξημερώματα.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Καρναβαλιού στη Χαλκίδα

Ο Δήμος Χαλκιδέων λαμβάνει μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και την ασφαλή πρόσβαση του κοινού στο φετινό Θαλασσινό Καρναβάλι.


Παρακάτω, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το διήμερο του Θαλασσινού Καρναβαλιού στη Χαλκίδα:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για Σάββατο 29/2ου & Κυριακή 1/3ου
Στα πλαίσια του σχεδιασμού και κατόπιν των τεχνικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, λόγω των δεδομένων της πολύ μεγάλης προσέλευσης θεατών και επισκεπτών της Πόλης , κρίνεται αναγκαία η λήψη έκτακτων μέτρων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή διοργάνωση τόσο της παρέλασης των πεζοπόρων τμημάτων το Σάββατο 29/2/2020, όσο δε ιδιαίτερα για το Θαλασσινό μας καρναβάλι, την Κυριακή 1/3/20.
Για τους ανωτέρω λόγους στην Χαλκίδα αποφασίστηκε η εφαρμογή των παρακάτω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Α. Σάββατο 29/2/2020 :
1. Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων από ώρα 12:00 ,εκατέρωθεν στις οδούς Μιαούλη (από το ύψος της οδού Αποστόλη), Τζιαρντίνι , Φαρμακίδου , Αγ. Γοβιού και έως το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
2. Ολική Διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Μιαούλη , Τζιαρντίνι , Φαρμακίδου από ώρα 14:00 και στην Αγ. Γοβιού από ώρα 16:00 και έως το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
3. Ολική Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αβάντων έως Ιατρίδου από ώρα 18:00 έως περίπου τις 23:30. Ουσιαστικά πρόκειται για την πεζοδρόμηση της Αβάντων από το ύψος Αβάντων και Κριεζή . Από την έναρξη των μέτρων και έως την αραίωση της κυκλοφορίας των πεζών στην οδό Αβάντων , δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων στην οδό Αντωνίου ( από την Κακαρά) και στην οδό Περικλέους Σταύρου ( από την Βύρωνος)

Β. Κυριακή 1/3/2020
1. Δημιουργία δακτυλίου απαγόρευσης κυκλοφορίας , από ώρα 16:00 που περικλείεται από τις οδούς : Κώτσου , Παπαναστασίου, Νεοφύτου, Κατσικογιάννη, Ρεγγούκου, Μιαούλη, Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου, και Αγ. Γοβιού. Γοβιού Εξαιρούνται τα οχήματα ασφαλείας , οχήματα έκτακτης ανάγκης και οχήματα καθαριότητας Δήμου Χαλκιδέων .

2. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Λιάσκα και Παπαστρατή ( στην οδό Παπαστρατή επιτρέπεται η διέλευση έως τα γήπεδα του Πάρκου Δ. Σκούρα [ Βούρκου] που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης και μέχρι τον κορεσμό τους.

3. Παλαιά Γέφυρα: Διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 16:00 και ταυτόχρονος αποκλεισμός με κιγκλιδώματα του Πεζοδρομίου της Βόρειας πλευράς της . Από την ώρα αυτή και μετά στην γέφυρα θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο διέλευση πεζών.

4. ΚΑΝΗΘΟΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από ώρα 17:00 στις οδούς :
Α) Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Μακαρίου , από το ύψος της οδού Αριστοτέλους έως την Παλαιά Γέφυρα.
Β) Μονοδρόμηση του οδού Αριστοτέλους, με κατεύθυνση από Μακαρίου έως Λουκιανού Καρώνη , για όλα τα οχήματα
Γ) Μονοδρόμηση Λεωφ. Καραμανλή από Παλαιά Γέφυρα έως την διασταύρωση με οδό Νικοδήμου με κατεύθυνση προς Δροσιά . Σημείωση κατά το διάστημα αυτό θα δέχεται ροές από τις οδούς Θηβών και Λουκιανού Καρώνη.
Δ) Στην οδό Θηβών από το ύψος της Νικοδήμου και έως την Λ. Καρώνη, θα διέρχονται μόνο ταξί.
Σημείωση: Η κυκλοφορία των οχημάτων από Κάνηθο προς Χαλκίδα και λοιπούς προορισμούς , θα διεξάγεται μέσω Γλύφας και Υψηλής Γέφυρας

6. Αστικά Λεωφορεία: Με την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων, ώρα 16:00, τα δρομολόγια των Αστικών λεωφορείων από Αρτάκη: θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Σηματοδότες Λιανής Άμμου, αριστερά προς Ορ. Μακρή, Κιαπέκου, Αρεθούσης , 28ης Οκτωβρίου, Ελ. Βενιζέλου μέχρι πλατεία αγοράς και προς Νεοφύτου. Το ίδιο ισχύει για τα δρομολόγια από Βασιλικό, ΚΤΕΛ κλπ.
7. ΤΑΞΙ: Με την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων (ώρα 16:00) η είσοδος των οχημάτων ΤΑΞΙ θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας και ειδικά:
α. Για την είσοδο αφετηρίας ταξί (πλατεία Αθανάτων0 η διαδρομή θα γίνεται από τις οδούς Τζαβάρα – Ερρίζου Παύλου – Καλογεροπούλου.
β. Από περιοχή Κανήθου οδός Καρώνη (από Αριστοτέλους προς Καραμανλή) και Θηβών (από Νικοδήμου προς Καρώνη)

8. Θέσεις Στάθμευσης
ΚΑΝΗΘΟΣ: Κλειστό Κανήθου και περιμετρικά των οδών αυτού, Ιχθυόσκαλα, οδός Μακαρίου μέχρι ροδιές, σταθμός ΟΣΕ
ΧΑΛΚΙΔΑ: Έναντι διοικητηρίου και περιμετρικά των οδών αυτού προς εγκαταστάσεις τέννις, Ορ. Μακρή, ΚΤΕΛ, Πάρκο Λαού, Κολυμβητήριο, Πάρκο Βούρκου και ποδηλατόδρομο προς καρνάγια, γήπεδα Βούρκου.
Τουριστικά Λεωφορεία: Χώρος στάθμευσης ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ. Η αποβίβαση / επιβίβαση των επιβατών Θα γίνεται επί της οδού Λ. Καραγιάννη (περιοχή Πάρκο Βούρκου) στη δεξιά πλευρά του ρεύματος ανόδου (χώρος στάθμευσης φορτοταξί).
Οι επιχειρήσεις ιδιωτικών χώρων στάθμευσης-Δημοτικά πάρκιν, Θα εξυπηρετούνται ελεγχόμενα.

Επιδοτήσεις ως 3000 ευρώ για εγκατάσταση φυσικού αερίου


Επιδοτήσεις από 400 έως 3000 ευρώ παρέχει το νέο πρόγραμμα της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής για την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες και την τοποθέτηση εγκατάστασης φυσικού αερίου, το οποίο ξεκίνησε από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, το ποσό της επιδότησης είναι 400 ευρώ για αυτόνομη θέρμανση σε μεμονωμένο διαμέρισμα ή μονοκατοικία και κλιμακώνεται από 550 έως 3.000 ευρώ για κεντρικές θερμάνσεις σε πολυκατοικίες ανάλογα με το μέγεθος.
Το μέγιστο ποσό της επιδότησης των 3.000 ευρώ αφορά λέβητες ισχύος άνω των 200.000 kcal/ώρα. Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες που αφορούν τις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου, σε κτίρια που κατοικούνται, όπου εν προκειμένω θα πρέπει να προσκομίζεται ως αποδεικτικό πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος.

Η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται με την υποβολή προς την ΕΔΑ Αττικής των δικαιολογητικών ένταξης στο πρόγραμμα, ενώ η επιδότηση ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου ή επί προγραμματισμένου προς κατασκευή δικτύου για το 2020 και εφόσον η ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου πραγματοποιηθεί εντός τριών μηνών από την ημερομηνία τοποθέτησης του μετρητή.

Χίος: Ξεκίνησαν τις εργασίες οι μπουλντόζες για τη νέα κλειστή δομή

File:20151029 Inflatable boat with Syrian Refugees Skala Sykamias Lesvos Greece.jpg
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για την κατασκευή κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Χίο.
Η θέση όπου κατασκευάζεται η κλειστή δομή, στο 15ο χλμ της επαρχιακής οδού Βροντάδου - Βολισσού, βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές και δεν θα επιβαρύνει τις τοπικές κοινωνίες.
Τα μηχανήματα του στρατού βρίσκονται ήδη στο σημείο που έχει αποφασιστεί, ενώ οι μπουλντόζες ξεκίνησαν τις εργασίες.

Στο λιμάνι των Μεστών της Χίου ξέσπασαν επεισόδια σήμερα τα χαράματα, καθώς αποβιβάζονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που εστάλησαν στο νησί προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς εμπόδια οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής.
Οι κάτοικοι είχαν στήσει μπλόκο και επιτέθηκαν με μολότοφ και αυτοσχέδιες ρουκέτες στις δυνάμεις της αστυνομίας και τα μηχανήματα του στρατού.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για euros public domain images
Από την Τρίτη ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου 2020 και τελειώνει την Τρίτη 4 Μαρτίου.

Ο νόμος 4611/2019 έφερε αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής  των μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ, όπου ως ημερομηνία καταβολής ορίζεται η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα για τους μισθωτούς και η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα για τους μη μισθωτούς.


Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής:

-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
-Τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
-Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
-Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
-Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Πως θα επηρεάσει ο κοροναϊός την οικονομία

woman, wearing, mouth mask, Mask, Protection, Sars, Mouth Guard, sure, security, virus protection
Συναγερμός στην κυβέρνηση για την πιθανότητα εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά και την οικονομία, καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένονται σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την κατάρτιση ενός πλαισίου δράσεων.

Έχουν ήδη υπάρξει προβλήματα στο πεδίο της ναυτιλίας, ενώ αναμένεται συνάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα με τους ξενοδόχους για τα προβλήματα που προκαλεί ή ενδέχεται να προκαλέσει ο νέος ιός στον τουρισμό, με τον στόχο για 500 χιλιάδες Κινέζους τουρίστες στη χώρα μας να φαίνεται ότι απομακρύνεται για φέτος.

Στη συνάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα με τον Γάλλο ομόλογο του, Μπρούνο Λεμέρ, ο Γάλλος Υπουργός μετέφερε το κλίμα από τη Σύνοδο των G20 στο Ριάντ, σημειώνοντας ότι ο παγκόσμιος συναγερμός για το κοροναϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία καθιστά πολύ επίκαιρη τη συζήτηση για την απεξάρτηση της Ευρωζώνης από την Κίνα.

Επιπλέον, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τον τρόπο υλοποίησης της συμφωνίας του Παρισιού, για την ενίσχυση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ ο Μπρούνο Λεμέρ, αναδεικνύοντας τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, εστίασε το γαλλικό ενδιαφέρον σε Ενέργεια και της Άμυνα.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Δηλώσεις Λέκκα για τον σεισμό στην Τουρκία

Η Πλάκα της Ανατολίας (φωτογραφία: Wikipedia)
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή το σεισμό της Κυριακής στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο χθεσινός σεισμός δεν προήλθε από το σεισμό που έγινε πριν από ένα μήνα στο Ελαζίκ, ωστόσο και οι δυο σεισμοί προήλθαν από την προώθηση της αραβικής πλάκας, η οποία διαχωρίζει την Τουρκία σε δυο κομμάτια».

Μάλιστα, ο Ευθύμιος Λέκκας τοποθετήθηκε αναφορικά με την Κωνσταντινούπολη και τις πιθανότητες ενός νέου ισχυρού σεισμού, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει γενικότερη σεισμική διέγερση στη νοτιοανατολική Τουρκία που επηρεάζει γεωτεκτονικά κομμάτια και ένα από αυτά είναι το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης».
Ένα κομμάτι από το σύνολο του ρήγματος της Ανατολίας δεν έχει δώσει ακόμα σεισμό, επομένως πιθανολογείται ότι αυτό θα σπάσει και όσο μάλιστα αργεί, τόσο μεγαλώνει και ο φόβος για το μέγεθός του.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο χώρος είναι πολυδιάσπαστος, κάτι που σημαίνει ότι τα ρήγματα είναι μικρότερα και έτσι δεν είναι εφικτή μια τέτοια αντίστοιχη εκτίμηση.

Συνεδριαζει σήμερα η Κοινότητα Χαλκίδας

Αποτέλεσμα εικόνας για chalkida PUBLIC DOMAIN IMAGES
Συνεδριάζει σήμερα στις 19:30 το Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας, με τη συνεδρίαση να λαμβάνει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Κότσικα (Φαρμακίδου 15) στην Χαλκίδα.


Παρακάτω, τα 40 θέματα της αποψινής συνεδρίασης:

1.Ενημέρωση από τη Δήμαρχο για θέματα που αφορούν την Κοινότητα Χαλκίδας.

2.Ενημέρωση του Συμβουλίου της Κοινότητας Χαλκίδας για θέματα- αποφάσεις προηγούμενων συμβουλίων.

3.Περί χορήγησης άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής-μουσικών οργάνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εσωτερικό χώρο, επιχείρηση καφετέρια, ιδιοκτησίας ΓΚΟΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του Αντωνίου, στη συμβολή των οδών Καρύδα 2 & Λυκόφρωνος, στη Χαλκίδα.

4.Περί χορήγησης άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής-μουσικών οργάνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εσωτερικό & εξωτερικό χώρο, επιχείρηση καφέ σνακ μπαρ, ιδιοκτησίας Α. ΜΙΧΕΛΗΣ Ε.Ε., επί της λεωφόρου Βουδούρη 10, στη Χαλκίδα.

5.Περί χορήγησης άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής-μουσικών οργάνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εσωτερικό & εξωτερικό χώρο, επιχείρηση με υπηρεσίες καφέ – εστίασης, ιδιοκτησίας ΚΑΤΣΙΜΕΝΤΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του Γεωργίου, επί της οδού Λυκόφρωνος 10, στη Χαλκίδα.

6.Περί χορήγησης άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής-μουσικών οργάνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εσωτερικό χώρο, επιχείρηση καφέ μπαρ ουζερί, ιδιοκτησίας DOBRIKOVA MILENA του Georgi, επί της λεωφόρου Χαϊνά 7, στη Χαλκίδα.

7.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 9,57τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση μαζικής εστίασης πρόχειρου και πλήρους γεύματος ζεστής και κρύας κουζίνας, ιδιοκτησίας ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ο.Ε., επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου 3, στη Χαλκίδα. εξ΄ αναβολής

8.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 1,45τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση πρατήριο άρτου – αναψυκτήριο, ιδιοκτησίας ΠΕΤΑΧΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Νικολάου, επί της οδού Ισαίου 14, στη Χαλκίδα.εξ΄ αναβολής

9.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 12,00τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση αναψυκτήριο, ιδιοκτησίας ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του Αποστόλου, επί της οδού Κριεζώτου 32, στη Χαλκίδα. εξ΄ αναβολής

10.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 4,50τ.μ., για έκθεση προϊόντων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση εμπόριο οπωρολαχανικών, ιδιοκτησίας ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ι.Γ. ΙΚΕ, στη συμβολή των οδών Κριεζώτου & Αρεθούσης, στη Χαλκίδα.εξ΄ αναβολής

11.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 10,65τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση υπηρεσίες καφέ – εστίασης, ιδιοκτησίας ΚΑΤΣΙΜΕΝΤΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του Γεωργίου, επί της οδού Λυκόφρωνος 10, στη Χαλκίδα. εξ΄ αναβολής

12.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 2,00 τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση καφέ αναψυκτήριο, ιδιοκτησίας ΠΙΤΣΑΔΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Βλασίου, επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου 65, στη Χαλκίδα. εξ΄ αναβολής

13.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 2,00τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση υπηρεσίες καφέ – μπαρ, ιδιοκτησίας ΜΑΡΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ του Γεωργίου, επί της οδού Φαβιέρου 1, στη Χαλκίδα. εξ΄ αναβολής

14.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 8,61τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση μεζεδοπωλείο – καφέ – ουζερί, ιδιοκτησίας ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Αντωνίου, επί της οδού Παπαναστασίου 1, στη Χαλκίδα. εξ΄ αναβολής

15.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 12,24τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση καφενείο, ιδιοκτησίας ΜΕΤΟΧΙΑΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Δημητρίου, επί της οδού Γαζέπη 63, στη Χαλκίδα. εξ΄ αναβολής

16.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 7,00τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με διακριτικό τίτλο «ΕΥΑΝ», ιδιοκτησίας ΓΚΟΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, στη συμβολή των οδών Λυκόφρωνος & Καρύδα 2, στη Χαλκίδα.

17.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 5,98τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας ΠΑΠΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ του Αντωνίου, επί της λεωφόρου Χαϊνά 8, στη Χαλκίδα.

18.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 18,70τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση λιανικό εμπόριο τροφίμων – ποτών ή καπνών, ιδιοκτησίας ΒΟΥΡΔΑΝΟΣ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΕ, επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου 10, στη Χαλκίδα.

19.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 11,75τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση εμπόριο καφέ, ιδιοκτησίας ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΙΩΝΗΣ &ΣΙΑ ΕΕ, στη συμβολή των οδών Αβάντων 27 & Επιμενίδου 2, στη Χαλκίδα. [αριθ. πρωτ. αιτ. 3211/31-01-2020].

20.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 7,00τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση καφετέρια, ιδιοκτησίας ΤΣΑΚΗΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, επί της οδού Αβάντων 24, στη Χαλκίδα.

21.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 21,50τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση καφέ σνακ μπαρ, ιδιοκτησίας ΑGILE WORKZ EE, επί της οδού Αβάντων 28, στη Χαλκίδα.

22.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 20,00τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση καφενείο, σνακ μπαρ, ιδιοκτησίας ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ του Κωνσταντίνου, επί της οδού Τράλλεων 4, στη Χαλκίδα.

23.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 9,60τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση καφεζαχαροπλαστείο, ιδιοκτησίας ΤΣΑΛΛΑ ΕΛΕΝΗΣ του Ιωάννη, επί της οδού Φαβιέρου 23, στη Χαλκίδα.

24.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το χρονικό διάστημα από 09.04.2020 – 16.04.2020, εμβαδού 7,00τ.μ., για την λειτουργία περιπτέρου, με σκοπό τη διεξαγωγή πασχαλινού Μπαζάρ από το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό για την προστασία του παιδιού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», επί της οδού Αβάντων (όπισθεν Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου), στη Χαλκίδα.

25.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 13,90τ.μ., για τοποθέτηση τεσσάρων ψυγείων (παγωτών & αναψυκτικών), σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση περίπτερο, ιδιοκτησίας ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, επί της οδού Αντ. Μαργαρίτη (πάρκο Ελευθερίας), στη Χαλκίδα.

26.Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2020, εμβαδού 18,05τ.μ., για τοποθέτηση δύο ψυγείων (παγωτών & αναψυκτικών), σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση περίπτερο, με μισθωτή τον PLAKU KRISTAQ του THOMA, επί της οδού Αμφιδάμαντος (πλατεία Κανήθου), στη Χαλκίδα.

27.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στον ΓΟΥΝΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Αποστόλου, για το έτος 2020, εμβαδού 28,00τμ. (18,00τμ επί της οδού Αγγελάτου και 10,00 τμ επί της οδού Αβάντων) , στη Χαλκίδα, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

28.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στην EL MONDO MON IKE, εμβαδού 4τμ., για το χρονικό διάστημα από 28-02-2020 έως 29-02-2020, επί της οδού Αβάντων 54, στη Χαλκίδα, για τοποθέτηση μπουφέ και σταντ.

29.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟ του Γεωργίου, εμβαδού 5τμ., για το χρονικό διάστημα από 28-02-2020 έως 02-03-2020, επί της οδού Ευβοίας 55, (Βούρκος – στην πλατεία), στη Χαλκίδα, για την πώληση χαρταετών.

30.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στην ΚΑΤΣΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του Σπυρίδωνα, για το χρονικό διάστημα από 29-02-2020 έως 02-03-2020, στον Αγ. Στέφανο (πρ. Μαύρος Γάτος), έμπροσθεν μάντρα οικοδομών, στη Χαλκίδα, για την πώληση χαρταετών.

31.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Ιωάννη, για το χρονικό διάστημα από 28-02-2020 έως 02-03-2020, στον κόμβο του Αγ. Στεφάνου (έναντι μαύρου γάτου), στη Χαλκίδα, για την πώληση χαρταετών.

32.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στην ΜΗΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Κωνσταντίνου, για το χρονικό διάστημα από 29-02-2020 έως 01-03-2020, επί της λεωφόρου Χαϊνά στο χώρο πλησίον της Τράπεζας Πειραιώς, στη Χαλκίδα, για την πώληση χαρταετών.

33.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στην ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΧΑΤΗ του Χασάν, για το χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, στη συμβολή των οδών Αβάντων και Κ. Βαρατάση, στη Χαλκίδα, για την πώληση μπαλονιών.

34.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στον ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ του Σελιατίν, για το χρονικό διάστημα από 28.02.2020 έως και 02.03.2020, επί της λεωφόρου ΕΛ. Βενιζέλου 2, (πλατεία Ποθητού Καμάρα-έναντι εισόδου ξενοδοχείου Παλίρροια), στη Χαλκίδα, για την ποπ κορν. .

35.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του Γεωργίου, εμβαδού 5τμ., για το χρονικό διάστημα από 20-03-2020 έως 25-03-2020, επί της οδού Καραγιάννη, (πάρκο Βούρκου), στη Χαλκίδα, για την πώληση σημαιών.

36.Περί γνωμοδότησης για την παραχώρηση χώρου στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του Γεωργίου, για το χρονικό διάστημα από 11-04-2020 έως 19-04-2020, επί της οδού Καραγιάννη, (πάρκο Βούρκου), στη Χαλκίδα, για την πώληση κάρβουνων και συναφών ειδών έψησης. .

37.Περί θεμάτων του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Χαραυγής.

38.Πρόταση περί δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

39.Πρόταση περί Δημιουργίας Τουριστικού Περιπτέρου στην Χαλκίδα.

40.Πρόταση περί Οικολογικού εορταστικού φωτισμού.

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...