Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Δηλώσεις Λέκκα για τον σεισμό στην Τουρκία

Η Πλάκα της Ανατολίας (φωτογραφία: Wikipedia)
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή το σεισμό της Κυριακής στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο χθεσινός σεισμός δεν προήλθε από το σεισμό που έγινε πριν από ένα μήνα στο Ελαζίκ, ωστόσο και οι δυο σεισμοί προήλθαν από την προώθηση της αραβικής πλάκας, η οποία διαχωρίζει την Τουρκία σε δυο κομμάτια».

Μάλιστα, ο Ευθύμιος Λέκκας τοποθετήθηκε αναφορικά με την Κωνσταντινούπολη και τις πιθανότητες ενός νέου ισχυρού σεισμού, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει γενικότερη σεισμική διέγερση στη νοτιοανατολική Τουρκία που επηρεάζει γεωτεκτονικά κομμάτια και ένα από αυτά είναι το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης».
Ένα κομμάτι από το σύνολο του ρήγματος της Ανατολίας δεν έχει δώσει ακόμα σεισμό, επομένως πιθανολογείται ότι αυτό θα σπάσει και όσο μάλιστα αργεί, τόσο μεγαλώνει και ο φόβος για το μέγεθός του.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο χώρος είναι πολυδιάσπαστος, κάτι που σημαίνει ότι τα ρήγματα είναι μικρότερα και έτσι δεν είναι εφικτή μια τέτοια αντίστοιχη εκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...