Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Πως θα επηρεάσει ο κοροναϊός την οικονομία

woman, wearing, mouth mask, Mask, Protection, Sars, Mouth Guard, sure, security, virus protection
Συναγερμός στην κυβέρνηση για την πιθανότητα εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά και την οικονομία, καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένονται σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την κατάρτιση ενός πλαισίου δράσεων.

Έχουν ήδη υπάρξει προβλήματα στο πεδίο της ναυτιλίας, ενώ αναμένεται συνάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα με τους ξενοδόχους για τα προβλήματα που προκαλεί ή ενδέχεται να προκαλέσει ο νέος ιός στον τουρισμό, με τον στόχο για 500 χιλιάδες Κινέζους τουρίστες στη χώρα μας να φαίνεται ότι απομακρύνεται για φέτος.

Στη συνάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα με τον Γάλλο ομόλογο του, Μπρούνο Λεμέρ, ο Γάλλος Υπουργός μετέφερε το κλίμα από τη Σύνοδο των G20 στο Ριάντ, σημειώνοντας ότι ο παγκόσμιος συναγερμός για το κοροναϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία καθιστά πολύ επίκαιρη τη συζήτηση για την απεξάρτηση της Ευρωζώνης από την Κίνα.

Επιπλέον, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τον τρόπο υλοποίησης της συμφωνίας του Παρισιού, για την ενίσχυση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ ο Μπρούνο Λεμέρ, αναδεικνύοντας τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, εστίασε το γαλλικό ενδιαφέρον σε Ενέργεια και της Άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...