Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Δεν αποκλείεται η ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Ανώτατο στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) δήλωσε χθες ότι αν η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο φέτος το καλοκαίρι αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ακύρωσης κι όχι της αναβολής ή μετακίνησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ο Καναδός Ντικ Πάουντ, πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης και μέλος της ΔΟΕ εδώ και δεκαετίες, τόνισε ότι υπάρχει ένα «παράθυρο» τριών μηνών - ίσως και δύο - προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση για το εάν θα διεξαχθεί ή όχι το κορυφαίο παγκοσμίως αθλητικό γεγονός.

Περίπου 11.000 αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να πάρουν μέρος στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η έναρξη των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου, ενώ 4.400 αναμένεται να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα ακολουθήσουν στις 25 Αυγούστου.

Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκίνησαν το 1896, ακυρώθηκαν μόνο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Αγώνες του 1940 θα διεξάγοντο στο Τόκιο, αλλά ματαιώθηκαν εξαιτίας του πολέμου της Ιαπωνίας με την Κίνα και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...