Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Συρία: 33 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί - Βουτιά για την τουρκική λίρα

Τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι άλλοι 36 τραυματίστηκαν από πυρά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ορκίζεται ότι θα απαντήσει με μεγάλη επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσαντ, πυροδοτώντας ανησυχίες για σύρραξη μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, η οποία υποστηρίζει την Δαμασκό. Η Άγκυρα ζήτησε υποστήριξη από το ΝΑΤΟ, το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα, μετά το αίτημα που υπέβαλε η Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, στον απόηχο της φονικής επίθεσης κατά των Τούρκων στρατιωτών, βουτιά έκανε η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, πέφτοντας κατά 0,7% στο 6,25 έναντι του δολαρίου στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και πλησιάζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα μετά τη νομισματική κρίση του Αυγούστου του 2018, ενώ ο δείκτης BIST-100 υποχώρησε κατά 6,5% στις 103,256 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...