Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΥ: Η γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη

Image result for thermometer public domain images
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι η εποχική γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν, σε μία προσπάθεια να μην πανικοβληθεί ο κόσμος, με την εξάπλωση του κοροναϊού εκτός Κίνας να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παρέθεσε ο Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, το ποσοστό θνησιμότητας από τον νέο κοροναϊό είναι περίπου 2% και τώρα 1% στην Κίνα, η οποία έχει το 96,5% των κρουσμάτων παγκοσμίως, προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να εμβολιάζεται.

Ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη κρίνεται απαραίτητος - και ας μην καταπολεμά τον κοροναϊό - γιατί όπως εξηγούν οι ειδικοί, προστατεύει τον οργανισμό από την εποχική γρίπη, εξασφαλίζοντας σε όποιον το έχει κάνει ότι δεν θα νοσήσει ταυτόχρονα και από τις δύο ασθένειες, κάτι που θα ήταν πολύ επιβαρυντικό για την υγεία του.

Στο μεταξύ, στην Ιταλία άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, με τον απολογισμό πλέον να ανέρχεται σε 374 κρούσματα και 12 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...