Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Το 2023 παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης στο σύνολό του

Αποτέλεσμα εικόνας για metro thessaloniki public domain images
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «'Ολο το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2023».

Η βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήγε τρία χρόνια αργότερα την παράδοση του μετρό, από τότε που θα το παρέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Υπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για ανεδαφικές εξαγγελίες: «Ο πιο κεντρικός σταθμός για το σύστημα του μετρό Θεσσαλονίκης, ο σταθμός Βενιζέλου, δεν είχε καν ξεκινήσει. Είναι σαν να παραδίδατε μετρό, χωρίς το σταθμό στο Σύνταγμα. Αυτή ήταν η εξαιρετική ιδέα που είχατε!».

H Κατερίνα Νοτοπούλου είπε ότι το μετρό Θεσσαλονίκης σχεδόν ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φθάνοντας από το 30% στο 75%, ενώ επίσης είχε βρεθεί λύση για να μείνουν τα αρχαία της Βενιζέλου και είχε συμφωνηθεί η διαδικασία επίλυσης των οικονομικών διαφορών, είχε διαχωριστεί ο σταθμός της Βενιζέλου από το υπόλοιπο έργο και έτσι, στο τέλος του 2020, το μετρό θα είχε τεθεί σε λειτουργία, με 12 από τους 13 σταθμούς.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι εργασίες προχώρησαν κατά 5,46%, το πρώτο τετράμηνο της νέας διοίκησης και το έργο φτάνει πλέον στο 78%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...