Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ευρώπη: Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού

woman, wearing, mouth mask, Mask, Protection, Sars, Mouth Guard, sure, security, virus protection
Ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση του κοροναϊού ιδιαίτερα στην Ευρώπη, καθώς τα κρούσματα στην Ιταλία αυξάνονται, ενώ την ίδια στιγμή μεγαλώνει ο κατάλογος των ευρωπαϊκών χωρών όπου εντοπίζονται νέα περιστατικά.
Τρεις νέες χώρες, η Νορβηγία, η Ρουμανία και η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσαν από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.
Στη Γερμανία εμφανίστηκαν 10 νέα κρούσματα και στην Ιταλία ο αριθμός έφτασε τους 400.

Στην Ιταλία, όπου πολλές πόλεις έχουν τεθεί σε καραντίνα, οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες προκειμένου να προστατευτούν από τον κοροναϊό, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Εκατοντάδες μάσκες προστασίας κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία του Μιλάνου, ενώ παράλληλα έλεγχοι διενεργούνται από στρατιωτικούς, με στόχο κυρίως να καταπολεμηθούν περιπτώσεις με αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών και πωλήσεις προϊόντων κακής ποιότητας.
Ποινές επεβλήθησαν σε παράνομους πωλητές, ανάμεσα τους σε δύο άνδρες που πουλούσαν μάσκες προστασίας χωρίς το σήμα πιστοποίησης CE, ενώ κάποιος άλλος πουλούσε εκατοντάδες φιαλίδια αντιβακτηριδιακού gel σε πολύ υψηλή τιμή.
Η οικονομική αστυνομία επίσης κατέσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα από την Amazon και την eBay, στο πλαίσιο έρευνας για τις πωλήσεις σε υπερβολικά υψηλές τιμές μασκών και απολυμαντικών gel στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...