Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Λέσβο


Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Λέσβο, με 1.500 περίπου πολίτες να πολιορκούν το στρατόπεδο Κυριαζή, όπου μέσα βρίσκονται 8 διμοιρίες των ΜΑΤ.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώνονται επεισόδια.

Το κλίμα είναι πολεμικό, αφού έξω από το στρατόπεδο ακούγονται πυροβολισμοί από καραμπίνα, με τους αστυνομικούς να περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να ελέγξουν τις οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στη θέση όπου θα κατασκευαζόταν το νέο κέντρο δύο αστυνομικοί δέχτηκαν νωρίτερα πυροβολισμούς με καραμπίνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από σκάγια στα πόδια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ μία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» επίσης από καραμπίνες, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο.

Στις 18.30 το απόγευμα, οργανωμένη ομάδα ατόμων μετέβη σε ξενοδοχείο, όπου διαμένουν αστυνομικοί από την Αθήνα και εισβάλλοντας στα δωμάτια, πήραν τα προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, τα πέταξαν έξω και τα έκαψαν. Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. διαμαρτυρήθηκαν έντονα για όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες εναντίον των συναδέλφων τους, με αποκορύφωμα την εισβολή των κατοίκων στο ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...