Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Σφοδρό τροχαίο στον επαρχιακό δρόμο Βασιλικού-Φύλλων

Αποτέλεσμα εικόνας για public domain car crash photos
-Φωτογραφία Αρχείου-
Σφοδρό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε στο δρόμο Βασιλικού-Φύλλων τα Χριστούγεννα, λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, όταν υπό άγνωστες συνθήκες, δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά.

Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε η 51χρονη οδηγός με συνοδηγό την 86χρονη πεθερά της και στο άλλο αυτοκίνητο ένα ζευγάρι, ηλικίας 38 ετών ο οδηγός και 36 ετών η σύζυγός του. 

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά και οι τέσσερις, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με την  ηλικιωμένη να διακομίζεται λίγο αργότερα σε νοσοκομείο της Αθήνας και τους υπόλοιπους τρεις να παραμένουν νοσηλευόμενοι στη Χαλκίδα.

Ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Presidential Mansion in Athens.jpg
Στη σεναριολογία του τελευταίου διαστήματος για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προστεθεί τις τελευταίες ημέρες το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν Σταύρου Δήμα, που είχε προταθεί το Δεκέμβριο του 2014 χωρίς να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί τον Ιανουάριο του 2015 σε εκλογές και να ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ως πιθανοί διάδοχοι του κ. Παυλόπουλου, εφόσον δεν επανεκλεγεί, αναφέρθηκαν ενδεικτικά το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η πρώην υπουργός και Ελληνίδα Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννα Διαμαντοπούλου, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, η πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη, καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο πρόεδρος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, με την απόφαση του τελικού υποψηφίου να λαμβάνεται σύντομα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας φέρνει η «Ζηνοβία»

Αποτέλεσμα εικόνας για snow storm public domain images
Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» φέρνει μαζί της στη χώρα μας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Τα πρώτα χιόνια σε χαμηλές υψομετρικά περιοχές της Αττικής είναι πιθανό να φέρει η κακοκαιρία «Ζηνοβία» έως την Κυριακή.

Οι πολύ ψυχρές πολικές αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν προς την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με την κακοκαιρία αυτή να είναι η πρώτη φετινή με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά, επηρεάζοντας από το Σάββατο έως τη Δευτέρα κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και το κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο, αλλά και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Χατζηδάκης για EastMed: Ένας συνασπισμός νομιμότητας και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για pipeline public domain images
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ο νέος σχεδιαζόμενος αγωγός EastMed «προάγει τη συνεργασία σε ενεργειακό επίπεδο διαφόρων χωρών της ευρύτερης περιοχής» και ότι οι εμπλεκόμενες χώρες πρόκειται να χτίσουν «ένα συνασπισμό νομιμότητας και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου».

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, «εμείς λέμε ότι ο αγωγός αυτός είναι ένας αγωγός, που προάγει τη συνεργασία σε ενεργειακό επίπεδο διαφόρων χωρών της ευρύτερης περιοχής και αυτό είναι αλήθεια. Ο Ερντογάν είχε βγει και είπε ότι αυτός ο αγωγός, δεν μπορεί να γίνει γιατί περνάει μέσα από τα δικά μας χωράφια. Αυτό δεν ισχύει και βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Η υπογραφή αυτή είναι μια απόδειξη ότι οι εμπλεκόμενες χώρες, προχωρούν μπροστά με αποφασιστικότητα χτίζοντας ένα συνασπισμό νομιμότητας και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου».



Ο Υπουργός συνέχισε, λέγοντας ότι «η ενέργεια σε πολλές και διαφορετικές περιοχές του πλανήτη είναι γέφυρα συνεργασίας και όχι εντάσεων, όπως έχει γίνει στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Με βάση το διεθνές δίκαιο», όσον αφορά τη στάση της γείτονος εξέφρασε την λύπη του «που η Τουρκία δεν το καταλαβαίνει. Εάν το αντιληφθεί δεν θα είναι μόνο προς το δικό μας όφελος αλλά και προς το δικό της».

«Όχι» Τυνησίας στον Ερντογάν για παραχώρηση λιμανιών

Αποτέλεσμα εικόνας για recep tayyip erdoğan public domain images

Απολύτως αρνητική εμφανίστηκε η Τυνησία σε αίτημα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για παραχώρηση λιμανιών και μετακίνηση σε αυτά τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Η υπηρεσία τύπου της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον Τυνήσιο Πρόεδρο Qais Saeed.
Μάλιστα, μία μόλις ημέρα μετά την συνάντηση που είχαν, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ είχε αναφέρει ότι ο Ερντογάν ζήτησε λιμάνι για τα τουρκικά πολεμικά πλοία.
«Η Τυνησία δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν συνασπισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου, αδειάζοντας τον Τούρκο Πρόεδρο, που είχε ζητήσει να συμμετάσχει η Τυνησία σε μια τουρκική συμμαχία στη Λιβύη.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Πρόγραμμα Δοξολογίας για το Νέο Έτος στη Χαλκίδα

Αποτέλεσμα εικόνας για χαλκιδα πολη public domain images
Την 1η Ιανουαρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ., θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
2. Στην τελετή του εορτασμού παρακαλούνται να παραστούν:
Ο  Λαός της πόλης
Ο  κ. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Οι κ.κ. Βουλευτές και πρώην Βουλευτές του Νομού
Ο κ. Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Οι κ.κ. Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Οι κ.κ. Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Οι κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών
Οι κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Πρωτοδικών
Ο  κ. Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου
Ο Διευθυντής Πεζικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού
Ο  Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Χαλκίδας
Η  κα Δήμαρχος Χαλκιδέων
Ο  κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Στ.Ε
Ο  κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας
Ο κ. Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας
Ο  κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου
Ο  κ. Προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου
Οι κ.κ. Εφέτες
Οι κ.κ. Αντιεισαγγελείς Εφετών
Οι κ.κ. Πρωτοδίκες
Οι κ.κ. Αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών
Οι κ.κ. Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου
Ο  κ. Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης του Συγκροτήματος Ευρίπου του Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Οι κ.κ. Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Ειρηνοδίκες, Πταισματοδίκες, Συμβολαιογράφοι, Διοικητικά Συμβούλια, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών – Τραπεζών και ο κ. Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένων κατά ιεραρχική τάξη
Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος εν ενεργεία και εν αποστρατεία, με στολή κατά ιεραρχική τάξη
Ο κ. Πρόεδρος Παραρτήματος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς Ν. Ευβοίας
Ο κ. Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν. Ευβοίας
Ο κ. ΠρόεδροςΣυνδέσμου Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου
Ο κ. Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
Οι κ.κ. Πρόεδροι Αντιστασιακών Οργανώσεων
Ο κ. Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Οι κ.κ. Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών
Οι κ.κ Πρόεδροι και τα Δ.Σ. του Ιατρικού – Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, Επιστημονικών Συλλόγων, Εκπολιτιστικών Συλλόγων και Λογοτεχνικών Σωματείων
Οι κ.κ. Πρόεδροι και τα Δ.Σ. του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Τεχνικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Αγροτικών Δασικών Συνεταιρισμών, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών, του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, του Εμπορικού Συλλόγου και των λοιπών Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων
Ο κ. Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας
Το Προεδρείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας
Οι Προξενικοί Πράκτορες Ξένων Κρατών
Οι κ.κ. Εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε    
3. Τέλος προσέλευσης ορίζεται η ώρα 10:50 π.μ.

Επαναφέρει τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο ο Ερντογάν

Αποτέλεσμα εικόνας για erdogan public domain imagesΣε μια καθόλου τυχαία συγκυρία, λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία Ελλάδας με Κύπρο, Αίγυπτο και Ιταλία για τον East Med, αλλά και την έκτακτη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Δένδια στη Λιβύη και τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της παράλληλης κυβέρνησης του Στρατάρχη Χαφτάρ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάζει "φωτιά" με νέες εμπρηστικές δηλώσεις.
Σε ομιλία του στα ναυπηγεία του Γκολτσούκ για την τελετή αποκάλυψης του πρώτου υποβρυχίου Piri Reis, έθεσε θέμα για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.
Ο Ερντογάν εκ νέου επαναφέρει δυναμικά την τουρκική επινόηση περί «γκρίζων ζωνών», ενώ για πρώτη φορά ουσιαστικά η Ελλάδα σκιαγραφείται ως αντίπαλος της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Αναφερόμενος μάλιστα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο που έχουν αντιταχθεί στη συμφωνία με τη Λιβύη τόνισε ότι όσοι στέκονται απέναντι στην Τουρκία δεν έχουν αίσθηση του διεθνούς δικαίου και των νόμων αλλά ούτε και έλεος, ενώ στέλνοντας μήνυμα και στην ΕΕ αναφορικά με το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι 80.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από την επαρχία Ιντλίμπ λόγω των βομβαρδισμών του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας, με την Τουρκία να μην μπορεί να διαχειριστεί άλλο ένα κύμα από τη Συρία.

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα Λουκίσια

Αποτέλεσμα εικόνας για christmas tree public domain images
Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λουκισίων «1979» ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Λουκισίων.

To άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα συνοδεύσουν κάλαντα, χοροί και κεράσματα. 

Μπάσκετ Γ΄ Εθνική: ΑΚ Χαλκίδας - ΑΟΚ Χανιά 65-64

Αποτέλεσμα εικόνας για basketball public domain images
Αν και ο ΑΟΚ Χανιά απείλησε με ήττα την πρωτοπόρο ΑΚ Χαλκίδας μέσα στην έδρα της, μεγάλη νικήτρια της αναμέτρησης αναδείχθηκε τελικά η Χαλκίδα, που επικράτησε κυριολεκτικά στον πόντο, με καλάθι του Παπάδη 22'' πριν από το τέλος, διαμορφώνοντας το σκορ σε 65-64.

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι για τις ομάδες για το 2019. 

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 36-37, 56-53, 65-64 

ΑΚ Χαλκίδας (Λευτέρης Καλογήρου): Ντουζίδης, Μπρατσιάκος 5 (1), Παπάδης 16 (4), Στεφάνου 14 (4), Κατσούλας 12 (1), Σταθόπουλος Ευστ., Σταθόπουλος Δ., Μητσιμπόνας 9 (1), Γεωργιάδης 4, Λούκας 3 (1), Σιδέρης 2, Φραγκούλης.

ΑΟΚ Χανιά (Χρήστος Παπανικολάου): Κελεσίδης 7 (1), Ιωακειμίδης 7, Αλεξίου, Προβατινάκης, Ζανιδάκης 10 (2), Κάβουρας, Κατράνας 8 (2), Μηντζαρίδης 6, Κιγμέτογλου 12, Αδοντάκης 8, Σκαμνάκης, Κουρουμούσης.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

ΕΦΑΟ Ζωγράφου-ΑΠΑΣ Τα Φανάρια 72-61
ΑΟ Αργοναύτης Τριγλ.-Ένωση Ιλίου 58-64
Ερμής Σχηματαρίου-Αίαντας Αυλίδας 85-50
Κρόνος Αγ. Δημητρίου-ΑΟΝΣ Μίλων 79-64
ΑΚ Χαλκίδας-ΑΟΚ Χανιά 65-64
Βούρειος ΑΟΛ Χίου-Άρης Θήβας 70-67
ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ-ΑΣ Πέρα 76-72


H βαθμολογία μετά από 10 αγωνιστικές:


1. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 17 7-3
2. Χαλκίδα 17 7-3
———————————-
3. Ένωση Ιλίου 17 7-3
4. ΕΦΑΟΖ 16 6-4
5. Αργοναύτης Τριγλίας 16 6-4
6. Τα Φανάρια 16 6-4
7. Ερμής Σχηματαρίου 16 6-4
8. ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ 15 5-5
9. Πέρα 15 5-5
———————————-
10. Μίλων 14 4-6
———————————-
11. Άρης Θήβας 14 4-6
12. ΑΟΚΧανιά 14 4-6
13. Βούρειος ΑΟΛ Χίου 13 3-7
14. Αίαντας Αυλίδας 10 0-10

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής (5/1/2020):

ΑΠΑΣ Τα Φανάρια-Αργοναυτης
Ενωση Ίλίου-Ερμής Σχηματαρίου
Αίαντας Αυλίδας-ΦΕΑ
Μίλων-ΕΦΑΟΖ
ΑΟΚΧ-Κρόνος Αγίου Δημητρίου
Αρης Θήβας-ΧΒΑ
Πέρα-ΒΑΟΛ

Εκδήλωση της Φιλαρμονικής Στο Παπαδημητρίου


Σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στις 20:00 το βράδυ, θα λάβει χώρα εκδήλωση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Πέτρος Ν. Πρόκος.

Σολίστ ο τενόρος Γιώργος Δρακούλης και τραγουδούν οι Μαρία-Στέλλα Παππά, Δέσποινα Σταμέλου, Σωκράτης Αντωνόπουλος, Δημήτρης Τρακανιάρης, Ματούλα Μπαφαλούκα και Ιωάννα Ανδρώνη.
Φιλική συμμετοχή ο Μάκης Τσιγάντες.

Επιμέλεια κειμένων η Βάνα Παπαϊωάννου.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Bγαίνουν να καπνίσουν και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν!

Αποτέλεσμα εικόνας για smoking public domain images
Απίστευτο το "δαιμόνιο" και η ευρηματικότητα των "τζαμπατζήδων", καθώς τελευταία παρατηρήθηκαν κρούσματα αποφυγής πληρωμής λογαριασμών σε καταστήματα, όπου οι θαμώνες, με την πρόφαση ότι θα βγουν έξω για να καπνίσουν, εξαφανίζονται, αφήνοντας "φέσια".

Τα περιστατικά αυτά, που έχουν αρχίσει να πληθαίνουν λόγω της αυστηρής εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου σε κλειστούς χώρους το τελευταίο διάστημα, κατήγγειλαν προσφάτως επιχειρηματίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστολές δρομολογίων λόγω εορτών


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση ότι αναστέλλεται η κυκλοφορία ορισμένων τοπικών δρομολογίων, καθώς και των προαστιακών γραμμών, κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως κάθε χρόνο, λόγω μειωμένης επιβατικής κίνησης.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφής του αντιτίμου των εισιτηρίων, είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδιού».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου, η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.


Αναλυτικά τα δρομολόγια που αναστέλλονται είναι τα εξής:

ΤΜΗΜΑ   ΑΘΗΝΩΝ – ΟΙΝΟΗΣ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΘΗΝΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΔΙΑΔΡΟΜΗ
Τρίτη     24-12-2019    &
Τρίτη     31-12-2019
2534, 2539Αθήνα – Οινόη – Χαλκίδα- Οινόη
 Τετάρτη    25-12-20192534,2539Αθήνα – Οινόη – Χαλκίδα – Οινόη
1530,1533,1535
11530
Αθήνα – Οινόη – Χαλκίδα – Αθήνα
Οινόη-Χαλκίδα
 Τετάρτη    01-01-20201530,1533,1535
11530
Αθήνα – Οινόη – Χαλκίδα – Αθήνα
Οινόη – Χαλκίδα
 Πέμπτη     26-12-20191530,1533,1535
11530
Αθήνα – Οινόη – Χαλκίδα – Αθήνα
Οινόη – Χαλκίδα

Μήνυμα Προέδρου της Δημοκρατίας στον Απόδημο Ελληνισμό

Prokopis Pavlopoulos 2016-01-15.jpg
Εορταστικό μήνυμα στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2019, μιλώντας παράλληλα για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Ολόκληρο το μήνυμα του ΠτΔ:

«Ελληνίδες και Έλληνες του Εξωτερικού,

Θέλω να σας διαβεβαιώσω -και ως προς τούτο είμαι, απέναντί σας, απολύτως ευθύς και ειλικρινής- ότι αυτή η κατ’ έτος επικοινωνία μας, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, αφενός μου δημιουργεί εύλογα αισθήματα Εθνικής Υπερηφάνειας.Αφετέρου δε με στηρίζει, και μάλιστα πολλαπλώς, κατά την επιτέλεση της αποστολής μου για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος υπέρ του Λαού μας και του Έθνους μας.

I. Τα αισθήματά μου αυτά τα δημιουργεί η δική σας αξιοθαύμαστη πορεία στις Χώρες όπου ζείτε και αναπτύσσετε την προσωπικότητά σας, καθώς και η ανεκτίμητη διαχρονική προσφορά σας στην Πατρίδα μας. Προσφορά, την οποία η απόστασή σας απ’ αυτήν όχι μόνον δεν μειώνει αλλά, όλως αντιθέτως, ενισχύει ολοένα και περισσότερο, όπως αποδεικνύετε αδιαλείπτως και εμπράκτως.

II. Το 2019 ανατέλλει για την Ελλάδα μας υπό όρους που δικαιολογούν βεβαίως εύλογες ελπίδες, πλην όμως θέτουν εξίσου όλους μας -και κυρίως όσους από εμάς επωμιζόμαστε το βάρος για τις αποφάσεις ως προς το μέλλον του Τόπου μας- προ των ευθυνών μας.

Α. Με την έννοια ότι, ύστερα από μια μακρά περίοδο βαθιάς και επώδυνης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, μπορούμε και πρέπει να βρούμε τον Εθνικό μας βηματισμό, διδασκόμενοι από τα λάθη μας αλλά και, πρωτίστως, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες δυνατότητες των Ελλήνων στον σύγχρονο ταραγμένο Κόσμο.

Β. Διευκρινίζω μ’ έμφαση ότι ο καιρός των ελπίδων που ανοίγεται μπροστά μας μπορεί ν’ αποδώσει καρπούς για την Πατρίδα μας μόνον εφόσον έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι ο δρόμος μας παραμένει ανηφορικός καθώς και ότι η Ελλάδα, με βάση την Ιστορία της και τον Πολιτισμό της, καταξιώνεται όταν αγωνίζεται όχι μόνο για τον Λαό μας και το Έθνος μας αλλά και γι’ αυτό που της αναλογεί, ως αναπόσπαστου μέλους της Διεθνούς Κοινότητας και της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

III. Τις ελπίδες που προεξέθεσα και την αποστολή που περιέγραψα αιτιολογούν όχι μόνον η ανυπέρβλητη Εθνική μας Κληρονομιά αλλά και η σύγχρονη, άκρως ισχυρή, γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, ως «προκεχωρημένου φυλακίου» της Δύσης και της Ευρώπης προς την Ανατολή. Θέση, η οποία μας παρέχει πλέον τα μέσα ν’ αγωνισθούμε, αποδεικνύοντας τι σημαίνει Ελλάδα και τι μπορούν να πράξουν οι Έλληνες, όχι μόνο για τον Λαό μας και το Έθνος μας. Αλλά και για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και την άμυνά του απέναντι στα λαϊκιστικά μορφώματα που το επιβουλεύονται, καθώς και για την εμπέδωση, στο πεδίο της Διεθνούς Κοινότητας, των θεμελιωδών αρχών και αξιών της Ειρήνης, του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

IV. Υπ’ αυτό το πνεύμα, ήτοι της Ελλάδας που κατανοεί πλήρως τον ρόλο της ως Χώρας, η οποία έχει ιστορικό χρέος έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας, ιδίως στους χαλεπούς καιρούς μας, εμείς, οι Έλληνες, υπερασπιζόμαστε και τα Εθνικά μας Θέματα, έχοντας την πεποίθηση ότι μέσω αυτών υπερασπιζόμαστε, με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, και την ευρωπαϊκή και την διεθνή νομιμότητα. Και το πράττουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, αναλογιζόμενοι πως ό,τι μεγάλο και σημαντικό το επιτύχαμε ενωμένοι, ενώ οι διχασμοί μας στοίχισαν τραγωδίες, ακόμη και κομμάτια του Εθνικού μας Κορμού. Επειδή δε η συμπαράστασή σας στην υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων ήταν και είναι διαχρονικώς ανεκτίμητη, επιτρέψατέ μου να υπενθυμίσω τις αντίστοιχες θέσεις μας ως προς τα εξής τρία εξ αυτών:

Α. Ως προς το Κυπριακό -και με την αυτονόητη βεβαίως διευκρίνιση ότι αυτό αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα- επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του. Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, ιδίως δε αντίθετο προς τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ήδη έχουν εφαρμοσθεί έναντι της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Επιπλέον δε, θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Β. Ως προς τις Eλληνοτουρκικές σχέσεις, επιδιώκουμε αποδεδειγμένως σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Τούτο, όμως, προϋποθέτει εκ μέρους της Τουρκίας ειλικρινή σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου -αναπόσπαστο μέρος του οποίου είναι και το πρόγραμμα «NATURA 2000»- και του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου. Άρα και οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947-οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες-πρέπει να γίνονται απ’ όλους πλήρως σεβαστές. Πολλώ μάλλον όταν η αμφισβήτησή τους οδηγεί σε αμφισβήτηση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, ιδίως ως προς την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως ισχύει με βάση την Συνθήκη του MontegoBay του 1982. Το οποίο την δεσμεύει, μολονότι δεν έχει προσχωρήσει σ’ αυτό, διότι, κατά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, παράγει πλέον γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Γ. Έναντι της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είμαστε απολύτως σαφείς και απολύτως ειλικρινείς. Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι ευνοούμε την προοπτική της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως προς αυτό, όμως, υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την Ιστορία και με το Διεθνές Δίκαιο. Για να γίνει αυτό – όπως καταστήσαμε σαφές και είναι θέση αποδεκτή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το ΝΑΤΟ– πρέπει η γειτονική μας χώρα να επιφέρει και τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της, πρωτίστως δε στο σύνταγμά της. Και πράγματι, ανέλαβαν αυτή την υποχρέωση. Κατόπιν τούτου, περιμένουμε την εκπλήρωσή της. Μόνον όταν τελειώσει οριστικά όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατό να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και οιαδήποτε έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, μόνο τότε είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων. Και εδώ θέλω να τονίσω το εξής, το οποίο είναι σαφές από την πλευρά μας, ιδίως ενόψει ορισμένων εντελώς ανακριβών δηλώσεων, από την πλευρά αξιωματούχων της ΠΓΔΜ: Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας αυτής και πάντως πριν από την κύρωσή της, ν’ αποδεχθούμε ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι οποίες είναι αυθαίρετες ή αποπνέουν αλυτρωτισμό,διότι τίποτα δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Με αυτές τις σκέψεις σας μεταφέρω τα ειλικρινή αισθήματα αγάπης, ταυτοχρόνως δε και ευγνωμοσύνης, τα οποία μας διακατέχουν για όλους εσάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του Εξωτερικού που-θα το επαναλάβω ως έχω χρέος- διαπρέπετε ως σημαιοφόροι της Εθνικής μας Υπερηφάνειας. Εύχομαι δε σε καθεμιά και καθέναν από εσάς Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά, με υγεία, ευημερία και προσωπική επιτυχία».

Τράπεζα της Ελλάδος: Ανάπτυξη 2,4% το 2020 και 2,5% το 2021

Αποτέλεσμα εικόνας για euros public domain images
H Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει ανάπτυξη 2,4% για το 2020 και 2,5% για το 2021, ενώ φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,9%, ενώ επίσης εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και το 2020.

Στην Ενδιάμεση Έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική του 2019, που υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής ο Διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας, δίνονται εύσημα στην κυβέρνηση για το ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οικονομικών πολιτικών της, τονίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια έχει ήδη αποδώσει καρπούς. 

Αν και υπάρχει, όπως υπογραμμίζεται, ενδεχόμενο επιβράδυνσης της ανάκαμψης, εξαιτίας του αρνητικού διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, ωστόσο η ταχύτερη υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η άμεση ή/και έμμεση μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και η ταχύτερη του αναμενομένου αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθιστούν πιθανή μια θετικότερη του αναμενομένου έκβαση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Για τα κόκκινα δάνεια, η Τράπεζα της Ελλάδος ανέφερε ότι δεν επαρκεί το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ», υποστηρίζοντας ότι πέραν της εφαρμογής του σχεδίου «Ηρακλής», θα πρέπει να εξεταστούν και άλλα σχήματα, όπως αυτό που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, με το οποίο, παράλληλα με το πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων αντιμετωπίζεται και το ζήτημα της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης (DTC), ενώ επίσης ιδιαίτερα σημαντική πρόκληση θεωρούνται ο εκσυγχρονισμός και η εναρμόνιση των καθεστώτων αφερεγγυότητας και πτώχευσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών.


Νέα μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης

Αποτέλεσμα εικόνας για euros public domain images
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης εισάγει τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης το 2020 και εν τέλει την κατάργηση αυτής το 2021.
Το σχετικό νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή το Μάιο του 2020, όταν η κυβέρνηση θα έχει μια πιο καθαρή εικόνα για την πορεία των εσόδων του πρώτου τριμήνου του 2020 και θα έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών από την αναμόρφωση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει αρχικά τη μείωση της εισφοράς κατά 20%-30%, κάτι που σημαίνει ότι ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ, αν η εισφορά μειωθεί κατά 20%, θα έχει όφελος 135,20 ευρώ, ενώ αν αυτή μειωθεί κατά 30%, θα επωφεληθεί 202,80 ευρώ. Ο δημοσιονομικός χώρος που απαιτείται για τις μειώσεις είναι 250 εκατ. ευρώ για μείωση 20% και 300 εκατ. ευρώ για μείωση 30%. 

Να σημειωθεί ότι η εισφορά αλληλεγγύης αφορά 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και επιβάλλεται σχεδόν στο άθροισμα των εισοδημάτων κάθε φυσικού προσώπου, αν αυτό υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ το χρόνο.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Βασίλης Καθαροσπόρης: Όψιμο και προεκλογικό ήταν το ενδιαφέρον της πρώην Δημοτικής Αρχής για το χρονίζον πρόβλημα της Αθανασίου Διάκου

Εντύπωση μας προκαλεί η έκπληξη του πρώην δημάρχου για την πρόταση που υπέβαλε η τοπική σύμβουλος της Παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στο συμβούλιο της τοπικής Κοινότητας Χαλκίδας τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και αφορούσε την επίλυση από τη νέα Δημοτική Αρχή του χρονίζοντος προβλήματος των ομβρίων υδάτων στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Κανάρη.

Επισημαίνουμε δε ότι το θέμα έτυχε πλήρους αποδοχής από όλους τους τοπικούς συμβούλους αλλά και τους παρευρισκόμενους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

Άραγε, το υπερβολικό κόστος (15.000-20.000 ευρώ) ή το υπερβολικό ενδιαφέρον για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, οδήγησε τη δημοπράτηση αυτού του έργου το τελευταίο εξάμηνο μιας πενταετούς θητείας;

«Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος» στα μαγαζιά



Ο Δήμος Χαλκιδέων, αναφορικά με το «Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος», το οποίο οφείλουν να τηρούν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με βάση το Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/3-8-10/τ.Α), για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος, όλα τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι αμιγείς επιχειρήσεις υπηρεσιών διαδικτύου υποχρεούνται στην τήρηση του “Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος”, του οποίου η θεώρηση γίνεται από την αδειοδοτούσα Αρχή.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος είναι:
  • Ένα κοινό 100φυλλο βιβλίο αναφορών με χοντρό εξώφυλλο, αριθμημένες σελίδες, ριγέ, μεγέθους Α4
  • Φωτοαντίγραφο της άδειας της επιχείρησης
  • Μία μηδενική ταμειακή απόδειξη, με το ΑΦΜ της επιχείρησης
  • Τη σφραγίδα της επιχείρησης
Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα προσκομίζονται στο Τμήμα αδειοδοτήσεων του Δήμου Χαλκιδέων, στους αρμόδιους υπαλλήλους κ. Μπαλογιάννη Μάνο και κ. Μπαράκου Δήμητρα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2221355186 και 2221355187.»

Χαλκίδα: Εμποδίστηκε παράνομη υιοθεσία

Σχετική εικόνα
Την τελευταία στιγμή εμποδίστηκε παράνομη υιοθεσία νεογέννητου στη Χαλκίδα, το οποίο γέννησε 27χρονη Ελληνίδα πριν από λίγες ημέρες, χάρη στην παρατηρητικότητα των γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι η αστυνομική ταυτότητα που έφερε η μητέρα δεν ήταν δική της.

Ενημερώθηκε άμεσα η Ασφάλεια, που διαπίστωσε ότι η 27χρονη παρουσιαζόταν ως σύζυγος ενός 22χρονου Έλληνα και στην πραγματικότητα ο 22χρονος - φερόμενος ως πατέρας - προτίθετο να αγοράσει μαζί με την 26χρονη πραγματική σύζυγό του το μωρό.


Προς το σκοπό αυτό, η πραγματική σύζυγος είχε δώσει στην 27χρονη βιολογική μητέρα την ταυτότητά της, ώστε το νεογέννητο να δηλωθεί στο όνομα της συζύγου και όχι της βιολογικής μητέρας.



Να σημειωθεί ότι ένας 51χρονος ημεδαπός είχε προσεγγίσει το άτεκνο ζευγάρι πριν από μία περίπου εβδομάδα, προτείνοντας τους την αγορά του μωρού, ενώ είχε οριστεί αντίτιμο.

Η 27χρονη μητέρα, ο 51χρονος διαμεσολαβητής και ο 22χρονος υποψήφιος αγοραστής συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η 26χρονη σύζυγος.

Παραπέμφθηκε σε δίκη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται ο τρίτος Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, μετά τον Άντριου Τζόνσον το 1868 και τον Μπιλ Κλίντον το 1998, που παραπέμπεται σε δίκη.

H Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών κατά του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία για δύο αδικήματα.

Μετά από πολύωρη συζήτηση σχεδόν 12 ωρών και ομιλίες στη Βουλή, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με την ψήφιση των δύο επίμαχων άρθρων κατά του προέδρου των ΗΠΑ.

Εγκρίθηκαν οι κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου και πλέον το λόγο έχει η Γερουσία, όπου θα οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως αυτή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο του 2020.

Σταϊκούρας: Αύξηση κονδυλίου κοινωνικού μερίσματος


Αύξηση κονδυλιού για το κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η αύξηση αποσκοπεί στο να το λάβουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων, αποκαθιστώντας τις αδικίες.
Αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8 τοις εκατό, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά, ο τρόπος δε με τον οποίο θα μειωθεί θα αποφασιστεί τον Μάιο, με την ολοκλήρωση της άσκησης για τις νέες αντικειμενικές αξίες. 
Κατέστησε τέλος σαφές ότι η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου 2020.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Θεοδωρικάκος για προσλήψεις, κινητικότητα, συμβασιούχους, ΑΣΕΠ


Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, στα πλαίσια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020 στη Βουλή, τοποθετήθηκε αναφορικά με τους στόχους της κυβέρνησης για 20.000 προσλήψεις, την κινητικότητα και το σχεδιασμό της για συνδυασμό με τις προσλήψεις, τον αριθμό των συμβασιούχων, που θα μειωθεί, αλλά και τις διαδικασίες που θα αλλάξουν στο ΑΣΕΠ για την επιτάχυνση της έκδοσης αποτελεσμάτων.


Ξεκαθάρισε δε ότι εξαιρούνται από τη σχέση 1:1 και προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πρόσληψη 8.116 υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, 2.900 του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο ενισχύεται με 60 εκατ. ευρώ, 4.500 στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων, που θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς από το Υπουργείο Παιδείας.

File:Vouli, inside hellenic Parliament, Athens, Greece.jpg

Πρόταση του συνδυασμού ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στην Κοινότητα Χαλκίδας για χρονίζον πρόβλημα της Κανήθου


Στο Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, με πρόταση της τοπικής συμβούλου του συνδυασμού ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, Δροσούλας Αγγέλου – Δροσίδη, συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής αγωγού απορροής ομβρίων υδάτων στη συμβολή των οδών Αθ. Διάκου και Κανάρη (Ρέμα Κωστάκη, στο βενζινάδικο ΕΚΟ).


Το πρόβλημα ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους κατοίκους αλλά και τους διερχόμενους.

Η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα από το σύνολο των Συμβούλων της Κοινότητας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κοντινό πλάνο

“Πράσινο φως” του ΚΑΣ για ανάδειξη του τύμβου στην Αμφίπολη

Πέρασε από το ΚΑΣ ομόφωνα η μελέτη στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, το μνημείο και ο μαρμάρινος περίβολος χρονολογούνται στα πρώιμα ελληνιστικά χρόνια, με τον περίβολο να αποξηλώνεται – κυρίως στα δυτικά – τα ρωμαϊκά χρόνια, ενώ ο γνωστός λέοντας της Αμφίπολης στην περιοχή βρισκόταν στην κορυφή του τύμβου, πάνω από το ταφικό σήμα. Το ταφικό μνημείο φαίνεται ότι είχε διάφορες οικοδομικές φάσεις και επισκευές, πιθανώς και αλλαγή χρήσης, η οποία αρχικά είχε λατρευτικό χαρακτήρα, πιθανόν ως ηρώο. 

Αναφορικά με τις προτάσεις για τα πρανή, η διαμόρφωσή τους θα γίνει σε δυο φάσεις, ενώ αργότερα θα προχωρήσει η σταδιακή πλήρωσή τους σε σημεία ώστε να αποδοθεί η γεωμετρία του αρχικού τύμβου, αλλά και να προστατευθεί το ταφικό σήμα στην κορυφή. Επίσης, προτείνεται η αποκατάσταση τμήματος του περιβόλου στη νότια πλευρά και, όπου υπάρχει διάσπαρτο υλικό, να προστεθεί στην καλύτερα σωζόμενη ανατολική πλευρά. 

Αναφορικά με την επισκεψιμότητα του μνημείου, προτείνεται η πρόσβαση να διευκολύνεται με μια διακριτική σκάλα (ή ανύψωση-γέφυρα) στην είσοδο και δυο κλίμακες από ξύλο ή μέταλλο στο εσωτερικό, ενώ στις επισκέψεις να συμμετέχουν ολιγομελείς ομάδες, όχι μεγαλύτερες των οκτώ ατόμων.

Αναφορικά με τον γλυπτό διάκοσμο, προβλέπεται αποκατάσταση των φτερών των Σφιγγών με το αυθεντικό υλικό που έχει βρεθεί στον χώρο, καθώς και την επανατοποθέτηση της μαρμάρινης κεφαλής της ανατολικής Σφίγγας. Όσον αφορά στις Καρυάτιδες προβλέπεται η ανάταξη μέρους του επιστηλίου ώστε να γίνει εφικτή η αποκατάσταση του πόλου και μέρους του κεφαλιού που λείπει από μία.

Θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες μελέτες, ενώ στόχος είναι η υλοποίησή τους να ξεκινήσει την άνοιξη του 2020.

Η καρδιά της τοξοβολίας χτύπησε στη Χαλκίδα


Tο διήμερο του Σαββατοκύριακου στη Χαλκίδα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική τοξοβολία, με περισσότερους από 300 αθλητές από 40 σωματεία να συμμετέχουν σε αγώνες τοξοβολίας που διεξήχθησαν στην πόλη μας.


Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», διεξήχθη ο αγώνας Κλειστού Χώρου, Α ́& Β ́ αγωνιστικής κατηγορίας Ολυμπιακού, Σύνθετου και Παραδοσιακού Τόξου αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, διεξήχθη ο αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού χώρου, μικρών ηλικιακών κατηγοριών, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 150 παιδιά από 32 σωματεία.


Αποτέλεσμα εικόνας για archery public domain images

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...