Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Presidential Mansion in Athens.jpg
Στη σεναριολογία του τελευταίου διαστήματος για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προστεθεί τις τελευταίες ημέρες το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν Σταύρου Δήμα, που είχε προταθεί το Δεκέμβριο του 2014 χωρίς να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί τον Ιανουάριο του 2015 σε εκλογές και να ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ως πιθανοί διάδοχοι του κ. Παυλόπουλου, εφόσον δεν επανεκλεγεί, αναφέρθηκαν ενδεικτικά το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η πρώην υπουργός και Ελληνίδα Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννα Διαμαντοπούλου, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, η πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη, καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο πρόεδρος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, με την απόφαση του τελικού υποψηφίου να λαμβάνεται σύντομα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...