Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Επαναφέρει τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο ο Ερντογάν

Αποτέλεσμα εικόνας για erdogan public domain imagesΣε μια καθόλου τυχαία συγκυρία, λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία Ελλάδας με Κύπρο, Αίγυπτο και Ιταλία για τον East Med, αλλά και την έκτακτη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Δένδια στη Λιβύη και τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της παράλληλης κυβέρνησης του Στρατάρχη Χαφτάρ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάζει "φωτιά" με νέες εμπρηστικές δηλώσεις.
Σε ομιλία του στα ναυπηγεία του Γκολτσούκ για την τελετή αποκάλυψης του πρώτου υποβρυχίου Piri Reis, έθεσε θέμα για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.
Ο Ερντογάν εκ νέου επαναφέρει δυναμικά την τουρκική επινόηση περί «γκρίζων ζωνών», ενώ για πρώτη φορά ουσιαστικά η Ελλάδα σκιαγραφείται ως αντίπαλος της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Αναφερόμενος μάλιστα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο που έχουν αντιταχθεί στη συμφωνία με τη Λιβύη τόνισε ότι όσοι στέκονται απέναντι στην Τουρκία δεν έχουν αίσθηση του διεθνούς δικαίου και των νόμων αλλά ούτε και έλεος, ενώ στέλνοντας μήνυμα και στην ΕΕ αναφορικά με το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι 80.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από την επαρχία Ιντλίμπ λόγω των βομβαρδισμών του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας, με την Τουρκία να μην μπορεί να διαχειριστεί άλλο ένα κύμα από τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...