Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Χατζηδάκης για EastMed: Ένας συνασπισμός νομιμότητας και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για pipeline public domain images
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ο νέος σχεδιαζόμενος αγωγός EastMed «προάγει τη συνεργασία σε ενεργειακό επίπεδο διαφόρων χωρών της ευρύτερης περιοχής» και ότι οι εμπλεκόμενες χώρες πρόκειται να χτίσουν «ένα συνασπισμό νομιμότητας και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου».

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, «εμείς λέμε ότι ο αγωγός αυτός είναι ένας αγωγός, που προάγει τη συνεργασία σε ενεργειακό επίπεδο διαφόρων χωρών της ευρύτερης περιοχής και αυτό είναι αλήθεια. Ο Ερντογάν είχε βγει και είπε ότι αυτός ο αγωγός, δεν μπορεί να γίνει γιατί περνάει μέσα από τα δικά μας χωράφια. Αυτό δεν ισχύει και βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Η υπογραφή αυτή είναι μια απόδειξη ότι οι εμπλεκόμενες χώρες, προχωρούν μπροστά με αποφασιστικότητα χτίζοντας ένα συνασπισμό νομιμότητας και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου».



Ο Υπουργός συνέχισε, λέγοντας ότι «η ενέργεια σε πολλές και διαφορετικές περιοχές του πλανήτη είναι γέφυρα συνεργασίας και όχι εντάσεων, όπως έχει γίνει στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Με βάση το διεθνές δίκαιο», όσον αφορά τη στάση της γείτονος εξέφρασε την λύπη του «που η Τουρκία δεν το καταλαβαίνει. Εάν το αντιληφθεί δεν θα είναι μόνο προς το δικό μας όφελος αλλά και προς το δικό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...