Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία

New clues to deep earthquake mystery | News
Σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στα παράλια της δυτικής Τουρκίας, στις 10:21 το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ενώ έχουν ήδη σημειωθεί τρεις μετασεισμοί έως και 3,6 Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση, η οποία έγινε πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης της γείτονος, σημειώθηκε 38 χιλιόμετρα από την Μανίσα (πρωτεύουσα της ομώνυμης τουρκικής επαρχίας) και 115 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης, ενώ έγινε αισθητός και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέσβο και τη Χίο. Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Το Σάββατο η κηδεία του Νίκου Αλέφαντου

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος
Νίκος Αλέφαντος/Eurokinissi
Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο Νίκο Αλέφαντο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 23 Ιουνίου, σε ηλικία 81 ετών.

Η κηδεία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο, ενώ η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00 το πρωί.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία από τον Αστέρα Εξαρχείων στη συνοικία του, αγωνιζόμενος στη θέση του μεσοκυνηγού. Στη συνέχεια μετακινήθηκε σε ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς, Ατρόμητο Πειραιώς, Ολυμπιακό Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου και τερμάτισε την καριέρα του, το 1969.

Από το 1969, ο Νίκος Αλέφαντος ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας αρχικά τον Αστέρα Εξαρχείων. Έπειτα, μεταξύ άλλων, εργάστηκε στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τη Λάρισα, τον Πανιώνιο, τον Εθνικό, τον ΟΦΗ, την Καστοριά, την Παναχαϊκή, τον Ιωνικό, τη Δόξα Δράμας, την Κόρινθο, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, την Προοδευτική και τον Εθνικό Αστέρα. Επίσης, ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε τρεις διαφορετικές περιστάσεις (1983, 1994 και 2004), χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Το τελευταίο διάστημα, ο Νίκος Αλέφαντος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Νέα αναγνώριση για την αείμνηστη Λέλα Καραγιάννη

LELA-1.jpg
Σύμφωνα με νέο Προεδρικό Διάταγμα, η Ευβοιώτισσα αγωνίστρια Λένα Καραγιάννη (1898-1944) ανακηρύσσεται ταξίαρχος επί τιμή, σε μια νέα αναγνώριση της «Μπουμπουλίνας» του 1940.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έπειτα από σχετική πρόταση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικού Επιτελείου.

«Απονέμουμε στην Ελληνίδα αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, αρχηγό της Οργάνωσης Πληροφοριών και Δολιοφθοράς "Μπουμπουλίνα", Λέλα Καραγιάννη, για τον απαράμιλλο ηρωισμό της, την αυτοθυσία και την αφοσίωση που επέδειξε προς το ελληνικό Έθνος, τα οποία την κατέστησαν στη μνήμη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων ως Εθνικό ιδεώδες, τον βαθμό του ταξιάρχου επί τιμή».

Η Λέλα Καραγιάννη, θυγατέρα του Αθανασίου Μηνόπουλου και της Σοφίας Μπούμπουλη, γεννήθηκε το 24 Ιουνίου 1898 στη Λίμνη Ευβοίας. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της έμεινε στην Αθήνα, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον  Γεώργιο Καραγιάννη, αποκτώντας μαζί του επτά παιδιά. 

Κατά την κατοχή, έγινε μέλος της αντίστασης, μετατρέποντας το σπίτι της σε αρχηγείο της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα». Η Καραγιάννη δημιούργησε δίκτυο κατασκοπείας το οποίο μεταξύ άλλων συγκέντρωσε πληροφορίες για την κίνηση των γερμανικών πλοίων, υπέκλεψε σχεδιαγράμματα αεροδρομίων και διοχέτευσε πληροφορίες για Έλληνες συνεργάτες των αρχών κατοχής.

Το καλοκαίρι του 1944, η Λέλα Καραγιάννη συνελήφθη μαζί με πέντε από τα παιδιά της και βασανίστηκε στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν. Μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές, μαζί με άλλους 59 αγωνιστές της Αντίστασης, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944. Η Λέλα Καραγιάννη έπεσε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φωνάζοντας «Ζήτω η πατρίδα! Ζήτω η λευτεριά!».

Μετά θάνατον, της απενεμήθη το Βραβείο Αρετής και Αυτοθυσίας από την Ακαδημία Αθηνών και το 2011 ο τιμητικός τίτλος του Δικαίου των Εθνών από το Γιαντ Βασσέμ, το Ίδρυμα για την Μνήμη των Μαρτύρων και των Ηρώων.

Σχηματάρι: Τρομακτικό τροχαίο με έναν νεκρό

Candle Free Stock Photo - Public Domain Pictures
Τρομακτικό τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου, σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουνίου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Σχηματαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σωλήνες που μεταφέρονταν από φορτηγό άρχισαν να κυλούν στον αυτοκινητόδρομο. Ο οδηγός ενός άλλου φορτηγού, που βρισκόταν ακριβώς από πίσω, προσπάθησε να αποφύγει τους σωλήνες, με συνέπεια το όχημά του να προσκρούσει σε κολώνα. Ένα ΙΧ, που ακολουθούσε το δεύτερο φορτηγό, έπεσε πάνω του, με συνέπεια να διαλυθεί.
Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, ανασύροντας νεκρό τον οδηγό του δεύτερου φορτηγού και σοβαρά τραυματισμένο τον οδηγό του αυτοκινήτου.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αρης Αράπογλου

Candle Light : Public Domain Pictures
Σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 16:00, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος Άρη Αράπογλου, προέδρου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Χαλκίδας.

Προσφυγική Δομή Ριτσώνας: Παράταση περιορισμού κυκλοφορίας


Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται, μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης της χώρας, καθώς και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων Ριτσώνας, Μαλακάσας και Κουτσόχερου Λάρισας.  

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης, στόχος είναι η πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κοροναϊού.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ξάνθη: Θετική στον κοροναϊό μαθήτρια δημοτικού

Ανησυχίες προκλήθηκαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης, όταν μαθήτρια του εν λόγω σχολείου, η οποία πραγματοποίησε προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο πρόκειται να παραμείνει ανοιχτό, με την τάξη της συγκεκριμένης μαθήτριας να κλείνει προληπτικά, ενώ παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών της τάξης αυτής, ώστε να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Συνελήφθη φυγόποινος στη Χαλκίδα

Hands In Handcuffs Free Stock Photo - Public Domain Pictures
Έλληνας φυγόποινος συνελήφθη στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λαμίας, με ποινή κάθειρξης 6 ετών, 6 μηνών και 6 ημερών, για διάπραξη ληστείας, αρπαγή και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

"Βράζει" η Λιβύη

Libya Flag Themes Idea Design Free Stock Photo - Public Domain ...
Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) κατήγγειλε χθες την απειλή της αιγυπτιακής κυβέρνησης να επέμβει στρατιωτικά στην ένοπλη σύρραξη στη Λιβύη, με την καταγγελία να έρχεται δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου για την κατάσταση στη Λιβύη, όπου η λιβυκή κυβέρνηση έχει αρνηθεί να λάβει μέρος.
Η Αίγυπτος υποστηρίζει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, εχθρού της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ λιβυκής κυβέρνησης, η οποία εδρεύει στην Τρίπολη. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προειδοποίησε το Σάββατο ότι η προέλαση των δυνάμεων της ΚΕΣ στην έδρα του Χαφτάρ, Σύρτη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «απευθείας» επέμβαση της Αιγύπτου.
Η ΚΕΣ χαρακτήρισε με τη σειρά της χθες τη δήλωση του Αιγύπτιου Προέδρου «εχθρική ενέργεια» και «κατάφωρη επέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, «ισοδύναμη με κήρυξη πολέμου», καλωσορίζοντας οιαδήποτε πιθανή αμερόληπτη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Στόουνχεντζ: Ανακάλυψη νέου νεολιθικού μνημείου

Στόουνχεντζ
Οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν προσφάτως ανακαλύφθηκε ένας εντυπωσιακός κύκλος από βαθιά φρεάτια κοντά στο γνωστότερο ίσως αρχαίο μνημείο της Βρετανίας, το Στόουνχεντζ.

Όπως δείχνουν τα νέα δεδομένα, οι άνθρωποι της νεολιθικής περιόδου, που δημιούργησαν το πασίγνωστο μνημείο πριν από 4.500 χρόνια, έσκαψαν μια σειρά από φρεάτια που σχηματίζουν έναν κύκλο διαμέτρου 2 χλμ. Τα περίπου 20 φρεάτια που έχουν εντοπιστεί έχουν βάθος πάνω από 5 μέτρα και διάμετρο περίπου 10 μέτρων το καθένα.

Η σπουδαία ανακάλυψη δίνει την ευκαιρία στους ερευνητές να μάθουν περισσότερα για τους νεολιθικούς κατοίκους της Βρετανίας, για τους οποίους πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής και της κουλτούρας τους παραμένουν άγνωστες.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Χαλαρώνουν τα μέτρα στις εκκλησίες από 6 Ιουνίου

Greek Church Free Stock Photo - Public Domain Pictures
Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στις εκκλησίες θα προβλέπει η νέα ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας και του Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ η ισχύουσα ΚΥΑ, λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Η νέα ΚΥΑ θα περιλαμβάνει χαλάρωση των μέτρων λόγω κοροναϊού, προβλέποντας ότι ο μέγιστος αριθμός των πιστών στους ναούς θα είναι 100 πολίτες, από 50 που ισχύει σήμερα, ενώ θα επιτρέπεται ένας άνθρωπος ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα και όχι ανά 10 τ.μ., όπως ίσχυε.

Στις εισόδους των εκκλησιών υπάρχουν υποχρεωτικά δυο σταθμοί αντισηπτικών, ενώ η υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο χώρο λατρείας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρούνται όλα τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κοροναϊού, όπως αυτά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Ανάλογα μέτρα προστασίας θα ισχύσουν και για τις Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και τους λοιπούς χώρους εγκαταβίωσης.
Ο αριθμός επισκεπτών που μπορούν να δέχονται ημερησίως (χωρίς διανυκτέρευση) δεν μπορεί να υπερβαίνει την αναλογία ένα (1) άτομο ανά πέντε (5) τ.μ. του Καθολικού της Ιεράς Μονής ή του κεντρικού χώρου λατρείας του Μοναστηριού ή του χώρου εγκαταβίωσης, με ανώτατο όριο τα εκατό (100) άτομα.
Οι απαγορεύσεις επισκέψεων και όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που αφορούν στις Ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας, αποφασίζονται από τον Διοικητή του Αγίου Όρους, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Ιεράς Κοινότητας.
Με την ως άνω απόφαση του Διοικητή ορίζεται, εφεξής, ο αριθμός των εισερχομένων ημερησίως επισκεπτών, εντός των ορίων που αναφέρονται ανωτέρω.
Ο Διοικητής εποπτεύει την ορθή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, είτε αυτά λαμβάνονται από τον ίδιο τοπικά είτε λαμβάνονται σε επίπεδο Επικράτειας.

Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας, μυστηρίου και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κοροναϊού και οι σχετικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων.

Πορεία στην Αθήνα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Why public dissatisfaction boiled into all-out protest in Chile ...
Πραγματοποιήθηκε χθες, λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα, η συγκέντρωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ακολούθησε και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση, στην οποία παρατηρήθηκε μαζική προσέλευση κόσμου, έγινε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος στη Χαλκίδα

Outlaw’s Hands Locked in Handcuffs
Στη Δικαιοσύνη οδηγείται σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Χαλκίδας, ο οποίος χθες, ημέρα Τετάρτη, πήγε στη δουλειά του, έχοντας σε σακίδιο τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 10 πακέτα συνδέσεων και κάρτες SIM, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα χαπιών, τα οποία πρόκειται να σταλούν για εξέταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε προκαλέσει τις υποψίες υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι προχωρά σε ύποπτες συναλλαγές στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω υπάλληλος είναι συμβασιούχος και ότι το επόμενο διάστημα δεν θα γινόταν ανανέωση της 8μηνης σύμβασής του.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Πανδημία: Τέσσερις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Erasmus+ | EU programme for education, training, youth and sport
Δύο νέα κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση της Δευτέρας 1 Ιουνίου 2020, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2918 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων το 55,1% είναι άντρες. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη.
Συνολικά, έχουν καταγραφεί 179 θάνατοι στην Ελλάδα. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (με το 75% να είναι άντρες). 

Από το σύνολο των 2918 κρουσμάτων, 637 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (58,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση.

Ο Ελλήσποντος πηγαίνει στο Κύπελλο Ελλάδας

Soccer Ball Public Domain Clip Art Image Black And - Soccer Ball ...
Στην κλήρωση, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, ανάμεσα στους δύο φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Εύβοιας, Ελλήσποντο και Ηρακλή Ψαχνών, ο Ελλήσποντος κληρώθηκε ως ο κυπελλούχος Εύβοιας για τη σεζόν 2019-2020 και θα εκπροσωπήσει το νομό στο Κύπελλο Ελλάδας τη σεζόν 2020-2021.

Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων δεν παρέστησαν στην κλήρωση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς διαφώνησαν με τη διαδικασία της κλήρωσης, που αποφασίστηκε για όλες τις ΕΠΣ από την ΕΕ της ΕΠΟ.

Να σημειωθεί ότι ο Ελλήσποντος έφτασε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Εύβοιας, αλλά ο τελικός δεν διεξήχθη ποτέ λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Χαλκίδα

Hands In Handcuffs Free Stock Photo - Public Domain Pictures
Συνελήφθησαν σε περιοχές της Χαλκίδας δύο άτομα, κατά τις μεσημβρινές και βραδινές ώρες της Κυριακής 31 Μαΐου 2020, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη το μεσημέρι Έλληνας, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνελήφθη το βράδυ επίσης Έλληνας, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΗΠΑ: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Φλόιντ, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές

Για ανθρωποκτονία κάνει λόγο η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Χένεπιν στη Μινεσότα, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 46χρονου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πέθανε από καρδιοπνευμονική ανακοπή, εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε σε πλάτη και λαιμό.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας ακολούθησε την ανεξάρτητη νεκροψία-νεκροτομή που είχε ζητήσει η οικογένεια του θύματος, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος οφειλόταν σε ασφυξία.

Τα νέα ευρήματα, τόσο των ανεξάρτητων ιατροδικαστών όσο και του ιατροδικαστή της κομητείας, έρχονται σε αντίθεση με τα πρώτα ευρήματα της προηγούμενης εβδομάδας, κατά τα οποία ο Φλόιντ πέθανε από έναν συνδυασμό της πίεσης που ασκήθηκε στο σώμα του, της ενδεχόμενης χρήσης ουσιών και υποκείμενης πάθησης.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα της κομητείας αναφέρει πάντως πως ο Φλόιντ είχε πάρει ποσότητα φαιντανύλης, ενός ισχυρού οπιοειδούς, ότι έκανε πρόσφατα χρήση αμφεταμινών, ενώ είχε αρτηριοσκλήρωση και αρτηριακή υπέρταση.

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης, Ντέρεκ Τσάβιν, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού, ενώ τρεις άλλοι αξιωματικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη δεν έχουν κατηγορηθεί, αλλά απολύθηκαν.

Συνεχίζουν τις έρευνες για πετρέλαιο οι Τούρκοι - τι συμβαίνει με την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Oil Platform Offshore - Free photo on Pixabay
Συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας οι Τούρκοι, καθώς, όπως αναφέρουν διάφορες πηγές, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων ζητά την έκδοση αδειών έρευνας ακόμα και σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στα 6 ναυτικά μίλια.

Η Γενική Διεύθυνση της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων υπέβαλε αίτημα προς την Γενική Διεύθυνση Μεταλλείων και Πετρελαϊκών Εργασιών της Τουρκίας για έγκριση αδειών ερευνών για πετρέλαιο σε 7 οικόπεδα στη Μεσόγειο εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, σε θαλάσσια έκταση η οποία εκτείνεται εκτείνεται στα δυτικά μεταξύ της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης και μέχρι την Κύπρο στα ανατολικά. 

Η εν λόγω εταιρεία ζητά μάλιστα να κάνει έρευνες μέχρι και στα ελληνικά χωρικά ύδατα - στα 6 μίλια, κάτι που θα σημαίνει παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια για το σκοπό αυτό. 

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...