Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Φλόιντ, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές

Για ανθρωποκτονία κάνει λόγο η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Χένεπιν στη Μινεσότα, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 46χρονου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πέθανε από καρδιοπνευμονική ανακοπή, εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε σε πλάτη και λαιμό.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας ακολούθησε την ανεξάρτητη νεκροψία-νεκροτομή που είχε ζητήσει η οικογένεια του θύματος, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος οφειλόταν σε ασφυξία.

Τα νέα ευρήματα, τόσο των ανεξάρτητων ιατροδικαστών όσο και του ιατροδικαστή της κομητείας, έρχονται σε αντίθεση με τα πρώτα ευρήματα της προηγούμενης εβδομάδας, κατά τα οποία ο Φλόιντ πέθανε από έναν συνδυασμό της πίεσης που ασκήθηκε στο σώμα του, της ενδεχόμενης χρήσης ουσιών και υποκείμενης πάθησης.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα της κομητείας αναφέρει πάντως πως ο Φλόιντ είχε πάρει ποσότητα φαιντανύλης, ενός ισχυρού οπιοειδούς, ότι έκανε πρόσφατα χρήση αμφεταμινών, ενώ είχε αρτηριοσκλήρωση και αρτηριακή υπέρταση.

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης, Ντέρεκ Τσάβιν, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού, ενώ τρεις άλλοι αξιωματικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη δεν έχουν κατηγορηθεί, αλλά απολύθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...