Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Το Σάββατο η κηδεία του Νίκου Αλέφαντου

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος
Νίκος Αλέφαντος/Eurokinissi
Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο Νίκο Αλέφαντο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 23 Ιουνίου, σε ηλικία 81 ετών.

Η κηδεία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο, ενώ η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00 το πρωί.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία από τον Αστέρα Εξαρχείων στη συνοικία του, αγωνιζόμενος στη θέση του μεσοκυνηγού. Στη συνέχεια μετακινήθηκε σε ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς, Ατρόμητο Πειραιώς, Ολυμπιακό Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου και τερμάτισε την καριέρα του, το 1969.

Από το 1969, ο Νίκος Αλέφαντος ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας αρχικά τον Αστέρα Εξαρχείων. Έπειτα, μεταξύ άλλων, εργάστηκε στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τη Λάρισα, τον Πανιώνιο, τον Εθνικό, τον ΟΦΗ, την Καστοριά, την Παναχαϊκή, τον Ιωνικό, τη Δόξα Δράμας, την Κόρινθο, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, την Προοδευτική και τον Εθνικό Αστέρα. Επίσης, ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε τρεις διαφορετικές περιστάσεις (1983, 1994 και 2004), χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Το τελευταίο διάστημα, ο Νίκος Αλέφαντος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...