Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

"Βράζει" η Λιβύη

Libya Flag Themes Idea Design Free Stock Photo - Public Domain ...
Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) κατήγγειλε χθες την απειλή της αιγυπτιακής κυβέρνησης να επέμβει στρατιωτικά στην ένοπλη σύρραξη στη Λιβύη, με την καταγγελία να έρχεται δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου για την κατάσταση στη Λιβύη, όπου η λιβυκή κυβέρνηση έχει αρνηθεί να λάβει μέρος.
Η Αίγυπτος υποστηρίζει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, εχθρού της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ λιβυκής κυβέρνησης, η οποία εδρεύει στην Τρίπολη. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προειδοποίησε το Σάββατο ότι η προέλαση των δυνάμεων της ΚΕΣ στην έδρα του Χαφτάρ, Σύρτη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «απευθείας» επέμβαση της Αιγύπτου.
Η ΚΕΣ χαρακτήρισε με τη σειρά της χθες τη δήλωση του Αιγύπτιου Προέδρου «εχθρική ενέργεια» και «κατάφωρη επέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, «ισοδύναμη με κήρυξη πολέμου», καλωσορίζοντας οιαδήποτε πιθανή αμερόληπτη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...