Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Προκλητική υπερπτήση τουρκικών μαχητικών στον Έβρο

Αποτέλεσμα εικόνας για F 16 public domain images
Πρώτη φορά στα χρονικά εθεάθησαν τουρκικά μαχητικά στον Έβρο, ενώ επίσης είναι η πρώτη φορά που τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από έδαφος της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στις 14:50 ζεύγος τουρκικών F-16, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, πέταξε μόλις 500 πόδια (150 μέτρα) πάνω από την Ορεστιάδα, κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Σύμφωνα με πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τα ελληνικά σύνορα οριακά και πέταξαν πάνω από την ελληνική επικράτεια για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η πρωτόγνωρη επιθετική αυτή ενέργεια της γείτονος σήμανε συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία, με μαχητικά αεροσκάφη να απογειώνονται από τη Λήμνο και την Αγχίαλο, τα οποία έφτασαν στον Έβρο όταν αποχωρούσαν τα τουρκικά F-16.

Το πρωτοφανές προκλητικό περιστατικό στον Έβρο ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο, όπου τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού, προξενώντας υλικές ζημιές, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά.
Λίγο πριν τις 3:30 χθες το μεσημέρι, ζεύγος από τουρκικά F-16 πέταξε σε ύψος 26.000 ποδών πάνω από τους Καλόγηρους, στο κεντρικό Αιγαίο. Και στο περιστατικό αυτό, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...