Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Στη Μαλακάσα η κλειστή δομή της Αττικής

Αρχείο:Χιόνι στην Μαλακάσα 7056.JPG
Η κυβέρνηση εξετάζει ένα χώρο πρώην στρατιωτικών αποθηκών στη Μαλακάσα για τη δημιουργία της πρώτης κλειστής δομής κράτησης για μετανάστες στην περιοχή της Αττικής, χώρος ο οποίος μάλιστα είχε συζητηθεί και για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με πληροφορίες.

H παραπάνω τοποθεσία βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή, πολύ κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και σε σχετικά κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σιντικής Σερρών έδωσε το πράσινο φως για τη λειτουργία της πρώτης κλειστής δομής κράτησης μεταναστών, ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

Στόχος είναι με τη λειτουργία και της δεύτερης κλειστής δομής αφενός να αποσυμφορηθούν τα νησιά, αφετέρου να σταλεί το μήνυμα ότι η χώρα μας έχει αλλάξει πολιτική και τηρεί πιο σκληρή στάση στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Αν τελικώς προκριθεί αυτός ο χώρος ως δεύτερη δομή, εκεί θα μεταφέρονται οι άρτι αφιχθέντες παράνομα εισελθόντες μετανάστες, για να υπάρχει και πλήρης διαχωρισμός τους από τους πρόσφυγες, αλλά και αυτοί που προορίζονται για επαναπροώθηση στις χώρες τους.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί υπουργοί έχουν δηλώσει δημόσια τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τη δημιουργία κλειστών δομών κράτησης σε ακατοίκητα νησιά, ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά υπό προϋποθέσεις.
Την ίδια θέση επανέλαβε χθες και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι απολύτως υλοποιήσιμη η σκέψη για τα ξερονήσια. Επιτρέπεται από τις διεθνείς συμβάσεις. Δεν υπάρχει κανένα κόλλημα σε επίπεδο διεθνές. Εκείνο που υπάρχει ως μια γενικότερη υποχρέωση είναι ότι οι δομές πρέπει να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...