Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Σε κλειστό κύκλο η ορκωμοσία της νέας ΠτΔ αύριο

Με μικρό αριθμό προσκεκλημένων θα λάβει χώρα η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, την Παρασκευή 13/3 στη Βουλή, υπό το φόβο του κοροναϊού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, έπειτα από συνεννόηση με την κ. Σακελλαροπούλου, ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων, τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ και τον Υπουργό Υγείας ότι ο αριθμός όσων θα παραστούν στην εκδήλωση θα περιοριστεί στο 1/10.

Στην τελετή πρόκειται να παραστούν μόνο 35 βουλευτές, 7-8 μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο αρχαιότερος μόνον Πρέσβης, ενώ θα υπάρχουν ελάχιστες προσκλήσεις για τα θεωρεία και θα αφορούν μόνο συγγενικά πρόσωπα της νέας ΠτΔ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, η Βουλή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς στην κλίμακα 1 έως 5 βρίσκεται στο 1 αυτή τη στιγμή, που σημαίνει μόνο μέτρα πρόληψης, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα, ενώ από το περασμένο Σάββατο, έχουν σταματήσει οι επισκέψεις σχολείων και ΚΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...