Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Οι ΗΠΑ «μπλοκάρουν» τα ταξίδια από την Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για white house public domain images
Σε μια πρωτοφανή απόφαση προέβη ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς, όπως ενημέρωσε με διάγγελμά του, για τις επόμενες 30 μέρες οι ΗΠΑ σταματούν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού.
Η μοναδική χώρα που εξαιρείται από την απαγόρευση είναι η Βρετανία, ενώ εξαιρέσεις θα γίνονται και για Αμερικανούς πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται πριν σε εξετάσεις.
Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι η προσωρινή απαγόρευση θα ισχύσει επίσης για εμπορεύματα και άλλα φορτία, κάτι που προκάλεσε πανικό στις αγορές, εντούτοις ανασκεύασε μία ώρα αργότερα, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, διαβεβαιώνοντας ότι η απαγόρευση δεν αφορά τα εμπορεύματα.
Ο Τραμπ ζήτησε επίσης από το Κογκρέσο να εγκρίνει το συντομότερο μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, ώστε να αντιμετωπίσουν ευκολότερα τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας  τα νοικοκυριά, καθώς και διάφορα μέτρα για τη βοήθεια των επιχειρήσεων. Επιπλέον, ανακοινώθηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως και ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να "ρίξει" επιπλέον 200 δις δολάρια, για να διασφαλιστεί η ρευστότητα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ποτέ δεν ενημέρωσαν ούτε συνεργάστηκαν μαζί της πάνω στο ζήτημα πριν την ανακοίνωση της απαγόρευσης, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει συχνές επαφές με τους συμμάχους, καθώς ουδείς αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνώριζε για τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Τα νέα μέτρα πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή 13/3 στις 00:00 τοπική ώρα (Σάββατο 14/3, 06:00 ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...