Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Πτώση της τιμής της βενζίνης λόγω κοροναϊού

Αποτέλεσμα εικόνας για oil public domain images
Η τιμή της βενζίνης ενδέχεται να επηρεαστεί προς τα κάτω λόγω του κοροναϊού, καθώς με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην διεθνή αγορά το τελευταίο τριήμερο μέχρι και χθες, πρόκειται υποχωρήσει σε ποσοστό 8,5%.

Ήδη από τις 7 Ιανουαρίου, με τη διεθνή αποκλιμάκωση των τιμών λόγω κοροναϊού, οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης στην εγχώρια αγορά έχουν υποχωρήσει κατά 8,5% και 14% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τον περασμένο Οκτώβριο. Η τιμή της βενζίνης μειώθηκε περίπου κατά 10 λεπτά και διαμορφώθηκε χθες στο 1,52 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,62 ευρώ το λίτρο στις 7 Μαρτίου.

Οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων εκτιμούν ότι η τιμή της βενζίνης θα διαμορφωθεί κάτω από το 1 ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένει τη σταδιακή μετακύλιση των διεθνών τιμών στην κατανάλωση. Από την πλευρά των πρατηρίων, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, το ποσό της μείωσης στην αντλία εξαρτάται από τα διυλιστήρια και εταιρείες, σημειώνοντας ότι η διεθνής τιμή επηρεάζει ένα πολύ μικρό μέρος της τελικής τιμής, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών εκτιμά ότι η πτώση στις τιμές του πετρελαίου «έχει περάσει στις αντλίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...