Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

150 χρόνια Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης

File:Metropolitan Museum of Art entrance NYC.JPG
Ορόσημο αποτελεί η 13η Απριλίου 2020 για το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, καθώς το παγκοσμίου φήμης μουσείο συμπληρώνει 150 χρόνια λειτουργίας.

Με αφορμή τα γενέθλια του μουσείου, διοργανώνεται ένα μεγάλο πάρτι, θα εγκαινιαστεί έκθεση για τη διαδρομή του μουσείου, γκαλά για συγκέντρωση δωρεών, συνέδριο επιστημόνων και, βεβαίως, όλα θα ξεκινήσουν με κοπή πίτας.
Το πάρτι ονομάζεται «Artists Take the Met» και είναι προσκεκλημένοι οι περίπου 1.000 εν ζωή καλλιτέχνες, των οποίων έργα φιλοξενούνται στο μουσείο.

Για τις 13 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η κοπή της πίτας, παρουσία δημοτικών και πολιτικών αρχών, ενώ θα δοθούν μουσικές συναυλίες στο Great Hall και το Empire State Building θα φωτιστεί κόκκινο, τιμώντας το Met, με τη δύση του ηλίου.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης είναι το μουσείο με το μεγαλύτερο εμβαδόν στον πλανήτη (186.000 τετραγωνικά μέτρα περίπου) και διαθέτει περίπου 1,5 εκατομμύρια έργα τέχνης, που καλύπτουν 5.000 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας.
Τα τελευταία 12 χρόνια, η επισκεψιμότητα έχει ανέβει από 4 σε 7 εκατομμύρια, προσελκύοντας πλέον περισσότερο νεανικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...