Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κεραμέως: Ανοιχτό ενδεχόμενο οι Πανελλήνιες να πάνε για Ιούλιο ή Σεπτέμβριο

File:Νίκη Κεραμέως 4606.jpg
Για την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολείων στη χώρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να χαθεί η χρονιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για το πόσο θα παραταθεί η αναστολή λειτουργίας.

Η Υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Στο διάστημα των 14 ημερών όπου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης της χώρας, οι ειδικοί θα αναλύουν, θα εξετάζουν τα δεδομένα και θα δούμε αν θα υπάρξει επιμήκυνση της αναστολής. Αυτήν την στιγμή η απόφαση ισχύει ως τις 24 Μαρτίου».

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Πανελλαδικές να λάβουν χώρα τον Ιούλιο, εάν παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων, αν όμως κριθεί ότι οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, τότε υπάρχει η περίπτωση να μετακινηθουν για τον Σεπτέμβριο.
«Αν πάμε σε μεγαλύτερη αναστολή τότε υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους, μείωση της διδακτικής ύλης και, ναι, υπάρχει ενδεχόμενο μετακύλισης των πανελληνίων εξετάσεων. Δεν θα χαθούν όμως οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος» υπογράμμισε η Υπουργός, σημειώνοντας μάλιστα ότι ένα δίκτυο για τη συνέχιση των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων μέσω διαδικτύου βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.

Όσον αφορά στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό να ματαιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...