Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: 10 αδιάγνωστα κρούσματα για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα

Ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Βρετανία και το Χονγκ Κονγκ, με επικεφαλής τον καθηγητή περιβαλλοντικής υγείας Τζέφρι Σάμαν του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανέλυσαν την εξάπλωση στην Κίνα του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η οποία προσπαθεί να ρίξει φως στα μυστήρια που περιβάλλουν το νέο κοροναϊό, σε κάθε γνωστή περίπτωση κορωνοϊού αντιστοιχούν τουλάχιστον πέντε με δέκα άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν ακόμη ανιχνευθεί.

Καθένα από τα συνήθως ήπια περιστατικά, με ελαφρά ή μηδαμινά συμπτώματα, είναι κατά προσέγγιση 50% λιγότερο μολυσματικό σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς όμως τα κρούσματα αυτά είναι πολλά, ευθύνονται σχεδόν για το 80% των νέων περιστατικών, κάτι που ερμηνεύει την ταχεία εξάπλωση της νόσου.

Η μελέτη εκτιμά ότι ο ρυθμός μετάδοσης του ιού σε τρίτους από τους μη διαγνωσμένους ασθενείς είναι το 55% του ρυθμού μετάδοσης από τα διαγνωσμένα κρούσματα, επειδή όμως οι μη διαγνωσμένες λοιμώξεις είναι συνολικά πολλαπλάσιες των διαγνωσμένων, τελικά τα «αχαρτογράφητα» κρούσματα ευθύνονται σχεδόν για τα τέσσερα στα πέντε νέα κρούσματα, δηλαδή το 79%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...