Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ισπανία: Ανέλυσαν το γονιδίωμα του κοροναϊού

Επιστημονική ομάδα από ερευνητικά ιδρύματα της Βαλένθια στην Ισπανία κατάφερε να αλληλουχίσει ολόκληρο το γονιδίωμα τριών δειγμάτων από ασθενείς που είχαν νοσήσει από τον κοροναϊό (COVID-19), που είχαν ληφθεί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαλένθια.

Η ανάλυση των γονιδιωμάτων των ιών μας επιτρέπει να μαθαίνουμε τους τρόπους που οι ιοί εισβάλλουν στον οργανισμό και μεταδίδονται μεταξύ των ανθρώπων, κάτι που βοηθά στον έλεγχο της εξάπλωσης των ιών, ενώ προδίδει τις μεταλλάξεις που έχει υποστεί ένας ιός από την αρχή μιας επιδημίας. 
Στην περίπτωση του νέου κοροναϊού, δεν προκύπτει κάποια μετάλλαξη που να σχετίζεται με αυξημένη λοιμογόνο δράση, θνησιμότητα ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική ιδιότητα.

Η αλληλούχιση του γονιδιώματος του νέου κοροναϊού θα συμβάλλει στην παγκόσμια επιστημονική προσπάθεια για να εντοπιστούν οι πηγές μετάδοσης και ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν διαφορετικά στελέχη του να εξαπλωθούν, ενώ οι αλληλουχίες είναι ήδη διαθέσιμες προς μελέτη στη δημόσια βάση δεδομένων για τη μελέτη των ιών της γρίπης GISAID Initiative, αλλά και στις επιστημονικές πλατφόρμες Nextstrain και Genbank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...