Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Στην Αθήνα ο Χαλίφα Χαφτάρ

Αποτέλεσμα εικόνας για khalifa haftar public domain images
Συνάντηση θα έχει ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, σε μια αιφνιδιαστική και βαρύνουσας σημασίας επίσκεψη στην Αθήνα.

Η επίσκεψη του Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, τρεις μόλις ημέρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, στην οποία η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε, ενώ ο Χαφτάρ αναμένεται να λάβει μέρος. Η επίσκεψη Χαφτάρ συμπίπτει χρονικά με το μήνυμα που έστειλε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, ότι η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία για τη Λιβύη, αν στη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται η ακύρωση του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης.

Ο Χαφτάρ έφτασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα χθες στις 20:31 και είχε μία ανεπίσημη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο ξενοδοχείο King George, λίγο μετά τις 21:00, ενώ σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ευχαρίστησε θερμά την Ελλάδα για την προστασία που του παρέχει.

Στις 10:30 σήμερα θα γίνει η επίσημη συνάντηση του Χαφτάρ με τον Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τις 13:00, στο γραφείο του Πρωθυπουργού στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...