Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μέχρι 24/1 οι αιτήσεις για ενίσχυση στους πληγέντες των πλημμυρών σε Βαθύ και Καλοχώρι-Παντείχι

File:Rain droplets.jpg
Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2020 θα μπορούν οι πληγέντες των πλημμυρών που σημειώθηκαν στο Βαθύ Αυλίδας και το Καλοχώρι-Παντείχι να υποβάλουν αιτήσεις για ενίσχυση.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι ανωτέρω περιοχές είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών που έλαβαν χώρα το διάστημα από την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019.



Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων:


Μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος και Καλοχωρίου–Παντειχίου της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων και σε εφαρμογή της προβλεπόμενης διαδικασίας χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα προχώρησε σε Συγκρότηση Επιτροπής Καταγραφής Καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα. Έργο της Επιτροπής είναι η επιτόπια μετάβαση στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων,προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών.
Όσοι κατοικούν στις ανωτέρω περιοχές, υπέστησαν καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα και πληρούν τις προϋποθέσεις της υπ’ αριθμ. 33862 απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομικών (ΦΕΚ 1699/2019), μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης, στο Δημαρχείο Χαλκίδας, κτίριο Διοικητικών Υπηρεσιών (Ληλαντίων & Μεγασθένους, Χαλκίδα 34100), μέχρι τις 24/01/2020.
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2221060152, κ. Παπαχαραλάμπους Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...