Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΟΑΕΔ: Εξελίξεις στην Κοινωφελή Εργασία

Στις 35.500 θα κυμανθούν οι ωφελούμενοι του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τους δήμους. H κατανομή με βάση τα αιτήματά των Δήμων ανέρχεται μέχρι τώρα σε 34.520 θέσεις, αν και αναμένονται και άλλα αιτήματα, με τον τελικό αριθμό των ωφελουμένων να φτάνει πιθανώς τις 35.500.

Οι θέσεις που προκηρύσσονται αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων, ενώ οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα. Όσοι είναι άνεργοι αλλά δεν έχουν εγγραφεί στα μητρώα θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, ώστε να προλάβουν την υποβολή αίτησης. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα, ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης, σε τρεις διαφορετικούς φορείς.

Οι υποψήφιοι άνεργοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συμπληρώσουν κατά περίπτωση, υποχρεωτικά τα πεδία με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του/της συζύγου (για τους έγγαμους υποψήφιους), εάν είναι πτυχιούχοι άνεργοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (αποκλειστικά και μόνο για τις θέσεις που αντιστοιχούν σε ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ), εάν εμπίπτουν στις περιπτώσεις της μονογονεϊκής οικογένειας,καθώς και τους ΑΜΚΑ και τα στοιχεία των ανήλικων τέκνων και των εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ και το ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, αν οι άνεργοι είναι ΑμεΑ.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί στο γενικό μητρώο και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ, καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, υποχρεούνται να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...