Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ανεδείχθη νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στις εκλογές της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2019. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου έλαβε 42 ψήφους παραπάνω από τον δεύτερο, δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, με 202 ψήφους, έναντι 160 του κ. Κυρίζογλου, ενώ τρίτος ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Καρνάβος με 146 και τέταρτος ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας με 143.

Να σημειωθεί ότι οι Παπαστεργίου και Κυρίζογλου ήταν από κοινού υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη να αποσπά 325 ψήφους και 19 έδρες, ενώ στη δεύτερη θέση η παράταξη του ΚΙΝΑΛ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» συγκέντρωσε έξι έδρες και στην τρίτη θέση η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» έλαβε 45 ψήφους και 3 έδρες. Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με αιρετούς από τον χώρο της κεντροαριστεράς έλαβε 33 ψήφους και 2 έδρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ, οι ψήφοι που έλαβαν και οι έδρες κάθε παράταξης για το νέο 31 μελές ΔΣ είναι οι εξής: «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» 325 ψήφοι και 19 έδρες, «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» 91 ψήφοι και 6 έδρες, « Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» 45 ψήφοι και 3 έδρες , «Νέα Αυτοδιοίκηση» 33 ψήφοι και 2 έδρες ενώ δεν εξελέγη εκπρόσωπος στο ΔΣ από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που έλαβε 10 ψήφους και την παράταξη «Συντονισμός Αιρετών», που πήρε 6 ψήφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...