Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Καιρός: Εν μία νυκτί... Χειμώνας!

Η πτώση της θερμοκρασίας έχει γίνει αισθητή τις τελευταίες ώρες, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο τα επόμενα 24ωρα και συγκεκριμένα από το βράδυ της Τρίτης, οπότε θα επικρατήσει παγωνιά για σχεδόν 30 ώρες, ενώ μετά η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει εκ νέου ανοδική πορεία.

Σχεδόν δέκα βαθμούς Κελσίου υποχώρησε η θερμοκρασία την Κυριακή στη βόρεια και την ανατολική Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας η θερμοκρασία δεν μεταβλήθηκε σημαντικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, καθώς και τη Θράκη, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε έως και εννέα βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά κατά επτά - οκτώ. Στη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Βόλο και τη Χαλκίδα, η θερμοκρασία σήμερα υποχώρησε κατά επτά βαθμούς, ενώ στο λεκανοπέδιο Αττικής κατά πέντε, σε σύγκριση με το Σάββατο.

Νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνές, αναμένονται στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο από το μεσημέρι, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...