Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Βρετανικές Εκλογές 2019: Ισχυρή αυτοδυναμία Τζόνσον με 44%

Τα exit poll για τις βρετανικές εκλογές που δημοσιεύτηκαν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), αναδεικνύουν εμφατικά ως νικητή τον Μπόρις Τζόνσον των Συντηρητικών, κάτι που ώθησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών ουσιαστικά να ανακοινώσει την παραίτησή του, με το οριστικό αποτέλεσμα να αναμένεται νωρίς το μεσημέρι.

Οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον, οδεύουν σε μία θριαμβευτική νίκη επί των Εργατικών, που είναι η μεγαλύτερή τους από το 1987, όταν πρωθυπουργός ορίστηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ, κάτι που σημαίνει απώλεια 71 εδρών για τους Εργατικούς.

Με βάση τις εκτιμήσεις του BBC, οι Συντηρητικοί αναμένεται να λάβουν ποσοστό 45%, οι Εργατικοί 33%, οι Φιλελεύθεροι 12%, οι Πράσινοι 3% και το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ 2%, το οποίο όπως φαίνεται θα είναι εκτός κοινοβουλίου.

Οι Τόρις πάνε για την πλειοψηφία και για 357 έδρες (το exit poll έκανε λόγο για 368), αρκετές παραπάνω (39) από αυτές που πήραν στις τελευταίες εκλογές, ενώ οι Εργατικοί πέφτουν στις 201 (για 191 έκανε λόγο το exit poll), ενώ πριν δύο χρόνια είχαν 61 έδρες παραπάνω, κάτι που σημαίνει ότι οι Τόρις και ο Τζόνσον οδεύουν χωρίς καθυστερήσεις προς το Brexit, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει την τελευταία φορά, λόγω της αποχώρησης πολλών στελεχών του κόμματος.
Αποτέλεσμα εικόνας για british flag public domain


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...