Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα έτοιμη σε περίπτωση επεισοδίου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν απέκλεισε την πιθανότητα «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία σχολιάζοντας τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες και τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι η χώρα μας θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και επανέλαβε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας: «Θα σας παραπέμψω στην ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει, για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι κεραίας».

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα παρέμβασης για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων αναφορικά με τους εξοπλισμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία-πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage».

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκλεισε προσωρινά τον κύκλο των φημολογιών που μιλούσαν για αύξηση της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18, λέγοντας: «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε»

Related image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...