Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Περιφέρεια: Άμεση αποκατάσταση των ζημιών της «Διδούς» στη Βόρεια Εύβοια

Τις περιοχές του Αρτεμισίου Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία «Διδώ», επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας για την άμεση ανταπόκριση και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίου για την κατανόηση και υπομονή τους και δηλώνοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κοντά στους πολίτες και θα πράξει όλα τα απαραίτητα.
Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν ζημιές σε περιουσίες κατοίκων και προέκυψαν προβλήματα στη λειτουργία του οδικού δικτύου, όπως η κατάρρευση γέφυρας στην ανατολική είσοδο του χωριού Γούβες, αλλά ευτυχώς αποφεύχθησαν τα χειρότερα και δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.
Μέχρι την ανακατασκευή της γέφυρας, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Εύβοιας η διαδικασία για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων και την ένταξη του έργου, οι διερχόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές, όπως την επαρχιακή οδό Παππάδες - Αγδίνες - Γούβες, μήκους 15 χλμ., ενώ η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή,  προωθεί ήδη σχέδιο δημιουργίας εναλλακτικής οδού βόρεια του χωριού, μήκους 1,6 χλμ., η οποία θα επιτρέψει σε λίγες ημέρες την πρόσβαση σε οχήματα μικρού μεγέθους για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών, συνεχίζοντας παράλληλα τους καθαρισμούς κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αλλά και μέσα στα χωριά και τους οικισμούς των πληγεισών περιοχών με τη χρήση εννέα μισθωμένων μηχανημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...