Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Νέα επεισόδια στα σύνορα του Έβρου

Αποτέλεσμα εικόνας για refugees borders public domain images
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν χθες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όταν πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν για άλλη μια φορά να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα σε ένα 12ωρο χθες , από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, συνελήφθησαν στην περιοχή του Εβρου 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν, ενώ εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Μέσα σε λιγότερες από πέντε ημέρες, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσεις, ενώ έχουν συλληφθεί 231 άτομα. Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αναμένεται να είναι τεταμένη και σήμερα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη στον Έβρο των επικεφαλής της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη των Υπουργών Εσωτερικών των 27, «απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικούς σκοπούς», ενώ μένει να φανεί αν θα πραγματοποιηθεί η βοήθεια για οικονομική βοήθεια 700 εκ. ευρώ, ενίσχυση της Frontex και υλικοτεχνική υποδομή, που υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...