Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

10o κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Electron micrograph of SARS-CoV-2 virions
Επιβεβαιώθηκε το 10ο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη σύζυγο του 9ου επιβεβαιωμένου κρούσματος, του 66χρονου που βρίσκεται νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση και ήταν μέλος ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάσεις για κορωνοϊό έγιναν και στην κόρη του ζευγαριού και έχουν βγει αρνητικές.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας, ενώ το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Μετά το σοβαρό κρούσμα του 66χρονου η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα στην Αχαΐα, αλλά και στους νομούς Ηλείας και Ζακύνθου, κλείνοντας τα σχολεία για σήμερα και αύριο, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, μουσεία, καλλιτεχνικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα μέρη με μεγάλες συναθροίσεις.Τα έκτακτα μέτρα σχετίζονται με την έντονη ανησυχία που επικρατεί για αύξηση των κρουσμάτων στους τρεις νομούς, καθώς η περίπτωση του 66χρονου δεν είχε κριθεί αρχικά ως ύποπτη, με αποτέλεσμα να έχει έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο, ακόμη και εντός των νοσοκομείων της Αμαλιάδας και του Ρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...