Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Hotspot Ριτσώνας: Κρούσμα κοροναϊού σε έγκυο

Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε έγκυος πρόσφυγας από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας, όταν μεταφέρθηκε σε μαιευτήριο της Αττικής για να γεννήσει. 

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε, το απόγευμα της Τρίτης 31/3, ότι η πρόσφυγας, που γέννησε στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα», βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Μάλιστα η είδηση ότι η πρόσφυγας είναι θετική στον κοροναϊό έγινε γνωστή αφού είχε αποχωρήσει από το νοσοκομείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε νοσηλευτεί σε θάλαμο τεσσάρων ατόμων.

Όπως είπε Σωτήρης Τσιόδρας, ερευνώνται όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή με τη γυναίκα, ενώ τόνισε ότι άτομο πολύ στενά συνδεδεμένο μαζί της δεν ήταν θετικό στον κοροναϊό.

Να σημειωθεί ότι έχουν τεθεί σε καραντίνα δέκα από τους εργαζομένους του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», που ήρθαν σε στενή επαφή με τη γυναίκα, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και τέσσερις πρόσφυγες, που διέμεναν στο ίδιο κατάλυμα με τη γυναίκα, στο hotspot της Ριτσώνας.

Σε συναγερμό βρίσκεται και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς η πρόσφυγας είχε περάσει πρώτα από τη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Έχουν σταλεί δείγματα των εργαζομένων του προσωπικού προς εξέταση και αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα για να φανεί αν έχει νοσήσει κάποιος εργαζόμενος της μαιευτικής κλινικής.

Στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και του Δήμου Χαλκιδέων βρίσκονται στη δομή φιλοξενίας, για να πάρουν μέτρα για τον περιορισμό της επέκτασης του κοροναϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...