Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κλείνει ο Πύργος του Λονδίνου λόγω κοροναϊού

Tower of London from the Shard (8515883950).jpg
Ο Πύργος του Λονδίνου, το εμβληματικό βρετανικό φρούριο που άντεξε ένοπλες επιθέσεις και προστάτεψε το Λονδίνο για σχεδόν 1.000 χρόνια, θα αναγκαστεί να κλείσει από σήμερα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Ο Πύργος, μαζί με το Ανάκτορο Χάμπτον Κορτ, πρώην κατοικία του βασιλιά Ερρίκου Η’ και το Παλάτι του Κένσινγκτον, σημερινή κατοικία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, συγκαταλέγονται στα έξι βασιλικά ανάκτορα που κλείνουν εξαιτίας της πανδημίας.

«Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε την ευημερία των επισκεπτών μας και την απίστευτα αφοσιωμένη ομάδα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός Historic Royal Palaces, ο οποίος συντηρεί μερικά από τα βρετανικά Ανάκτορα που δεν κατοικούνται πλέον.
«Τα έξι εκπληκτικά ιστορικά κτίρια που βρίσκονται υπό την επιμέλειά μας, έχουν βιώσει 1.000 χρόνια ιστορίας, από τον Μαύρο Θάνατο μέχρι την Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου. Ανέκαμψαν στο παρελθόν - και έτσι θα ανακάμψουμε και εμείς», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...