Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός σε 9 νέες χώρες

Οι χώρες που έχουν πληγεί παγκοσμίως (Wikipedia)
Λιγότερα από 200 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Κίνα, όπου η εξάπλωση του κοροναϊού δείχνει να φρενάρει, την ίδια στιγμή που στην Νότια Κορέα τα κρούσματα ήταν παραπάνω από τα διπλάσια (477), ενώ στην Ιταλία και το Ιράν έφτασαν τα 2.036 και 1.501 αντίστοιχα, με τα κρούσματα παγκοσμίως τα τελευταία 24ωρα να είναι σχεδόν εννιαπλάσια σε σχέση με την Κίνα, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μόνο χθες προστέθηκαν άλλες εννέα χώρες με τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας: η Πορτογαλία, η Ανδόρα, η Ινδονησία, η Λετονία, η Ιορδανία, το Μαρόκο, η Σαουδική Αραβία, η Σενεγάλη και η Τυνησία. Στις ΗΠΑ μέσα σε 24 ώρες, μετά τους πρώτους δύο θανάτους, άλλοι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 108. Η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε σε συνεννόηση με φαρμακευτικές εταιρίες, προκειμένου να συνεργαστούν για την δημιουργία εμβολίου και φαρμάκων για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...