Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Κλειστά 28 σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για lock chain public domain images
Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας 28 σχολείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί πιθανή έξαρση της επιδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, μετά τα τελευταία δεδομένα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εκτιμάται ότι ο κίνδυνος εμφάνισης εξάρσεων του κοροναϊού στη χώρα μας είναι μέτριος προς υψηλός.

Στο ανωτέρω πόρισμα ελήφθη υπόψη η αύξηση των κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία, αλλά και η πιθανότητα για ταχεία μετάδοση του ιού, με την εισαγωγή του σε χώρες που έχουν λίγα κρούσματα χωρίς τοπική μετάδοση της νόσου, καθώς και ο ήδη μεγάλος αριθμός εξαγωγής της νόσου από την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, τονίζεται πως είναι πιθανό κρούσματα με ήπια συμπτώματα ή ασυμπτωματικά να μην αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, ενώ όμως την ίδια στιγμή μπορούν να μεταδώσουν σε άλλους τον κοροναϊό.

Συνεπώς, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε την αναστολή της λειτουργίας σχολείων με ομάδες μαθητών που έχουν επιστρέψει από σχολικές εκδρομές σε περιοχές με τοπική μετάδοση του ιού στην Ιταλία ή που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...