Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

«Στον πάγο» η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Το ζήτημα της αξιολόγησης συζητήθηκε χθες κατά τη συνάντηση που είχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Όπως ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών, το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός, δεν θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ σε δεύτερο χρόνο. 

Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι η αξιολόγηση δεν θα παρακαμφθεί, αλλά θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, με α' στάδιο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και β' στάδιο την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών, τονίζοντας ότι τα στάδια είχαν εξαγγελθεί τον Νοέμβριο του 2018, στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, αλλά και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τον Ιούλιο του 2019, ενώ στόχος του Υπουργείου είναι η αξιολόγηση να γίνει με «συνεκτική προσέγγιση και κλιμακωτή υλοποίηση. Με σεβασμό στον εκπαιδευτικό και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...