Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Σύντομα γεωτρήσεις από Γαλλία-Ιταλία στην κυπριακή ΑΟΖ

oil, platform, mar, sea, oil industry, offshore platform, industry, drilling rig, fuel and power generation, water
Η γαλλοϊταλική κοινοπραξία και αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζονται για γεωτρήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα, με την αρχή να γίνεται στο οικόπεδο 6, από τις ΕΝΙ και Total, τον Απρίλιο.

Ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου εφαρμόζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου για την υπογραφή οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με το Ισραήλ, μετά από την υπογραφή των σχετικών τουρκολιβυκών μνημονίων, τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ως μέλημα την ενδυνάμωση των σχέσεων, είτε σε διμερές είτε σε πολυμερές επίπεδο, με τις γειτονικές χώρες.

Ο Υπουργός Ενέργειας επίσης σχολίασε αμερικανικά δημοσιεύματα, που συνδέουν την άρση του εμπάργκο όπλων από το αμερικανικό Κογκρέσο στην Κύπρο με τις δραστηριότητες της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ευθύγραμμιση των συμφερόντων, μιλώντας για αυξανόμενο ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...