Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Ελλάδα: Στους 60 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη

member, taxonomic, family, orthomyxoviridae, influenza, virus, single, stranded, organism
Συνολικά 60 άτομα, εκ των οποίων τα 7 την τελευταία εβδομάδα, έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης  στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Από τα 60 άτομα, τα 57 (95%) ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη και εξ αυτών ήταν εμβολιασμένοι οι 23 (40,4%), ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 213 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 195 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από το σύνολο των ασθενών μόνο 80 (37,6%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση το διάστημα από 10-16 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν έχει παρέλθει ακόμα η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην χώρα μας, η οποία λήγει επίσημα τον Μάιο κάθε έτους. Το αντιγριπικό εμβόλιο συνιστάται ακόμη και τώρα ως μια αποτελεσματική λύση προφύλαξης από τη νόσο, ενώ εκτός αυτού το επόμενο μέτρο προστασίας από τη γρίπη είναι η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...