Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Υπέγραψε την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα o Τραμπ

Αποτέλεσμα εικόνας για us china public domain images
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Λιου Χε υπέγραψαν απόψε στον Λευκό Οίκο τη «Φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας, έκτασης 94 σελίδων, που έρχεται δυνητικά να κατευνάσει τα πράγματα στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που ξεκίνησε την άνοιξη του 2018 και οδήγησε στην αμοιβαία επιβολή δασμών ύψους εκατοντάδων δις δολαρίων.

Εκτιμάται ότι η συμφωνία θα ωφελήσει την εκλογική βάση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ιδίως τους αγρότες και τις βιομηχανίες, που ήταν τα παράπλευρα θύματα του εμπορικού πολέμου, ενώ η Κίνα δεσμεύτηκε ότι θα αγοράσει επιπλέον αμερικανικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επόμενη διετία. Αυτές οι επιπρόσθετες αγορές βασίζονται στο επίπεδο των κινεζικών εισαγωγών του 2017, πριν την έναρξη του εμπορικού πολέμου.

Βασικός στόχος είναι να μειωθεί το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, που ήταν μια από τις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον. Αναλυτικά, η Κίνα θα δαπανήσει 77,7 δις δολάρια για πρόσθετες αγορές από τον κατασκευαστικό τομέα, 52,4 δις στον τομέα της ενέργειας, 37,9 δις στις υπηρεσίες και 32 δις σε προϊόντα του αγροτικού τομέα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος πάντως διευκρίνισε ότι οι τιμωρητικοί δασμοί, ύψους 370 δις δολαρίων, που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντα, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να υπογραφεί και η «Φάση 2» της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...