Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Στο Μαξίμου Περιφερειάρχης & Δήμαρχοι Β. Αιγαίου για το μεταναστευτικό

Αποτέλεσμα εικόνας για refugees greece public domain images
«Καζάνι που βράζει» παραμένουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αναφορικά με το μεταναστευτικό, ενώ χθες οι κάτοικοι προχώρησαν σε καθολική απεργία στο Βόρειο Αιγαίο και το πλήθος κόσμου που βγήκε στους δρόμους, με βασικό σύνθημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς, το «θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας».

Σήμερα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και Δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου έχουν προγραμματισμένες επαφές με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για να μεταφέρουν τα αιτήματά τους και να συζητήσουν για λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά λόγω των μεταναστευτικών ρευμάτων. 

Παράλληλα, σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Υπουργό Νότη Μηταράκη, 17 ΜΚΟ εκφράζουν την ανησυχία τους για την προσφυγική κρίση και «για το γεγονός ότι, τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες αιτούντες άσυλο, μετανάστες και τα παιδιά τους παραμένουν χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους και για τη δημόσια υγεία».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωσε χθες «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, ο περιορισμός των ροών».
«Θα δουλέψουμε συστηματικά και με τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου πάνω σε ένα σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών αλλά αν δεν μειώσουμε τις ροές δεν λύνουμε το πρόβλημα», εξήγησε ο Υπουργός, ενώ τόνισε πως «θεωρούμε ότι καθώς επιταχύνουμε το άσυλο και διαχωρίζουμε αυτούς που δικαιούνται διεθνούς προστασίας, περνάμε το μήνυμα, που δεν το είχαμε περάσει τα τελευταία χρόνια, ότι η χώρα μας είναι ένα κράτος δικαίου και εφαρμόζει την εθνική νομοθεσία σε αυτούς που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, χωρίς βέβαια να είμαστε ξενοφοβικοί, χωρίς να απορρίπτουμε καμία υποχρέωση που έχουμε βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να εφαρμόζουμε τον νόμο πολύ πιο αποτελεσματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...