Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών ζητά ο Ακάρ

Αποτέλεσμα εικόνας για turkey flag public domain images
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανέφερε πως η Ελλάδα διατηρεί στρατό σε 16 νησιά, τα οποία έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο σε 16 νησιά του Αιγαίου», με την Άγκυρα ουσιαστικά να ζητά την αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να μεσολαβεί δίκαια και αντικειμενικά στη συνεχιζόμενη διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο, που αφορά την οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στη Μεσόγειο, αντί να λαμβάνει απλώς αποφάσεις που στοχοθετούν την Άγκυρα».
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την ΕΕ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά και υποκρισία» στη διαχείριση της κατάστασης και πρόσθεσε πως η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...