Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Καμία προστασία για την Α’ κατοικία από την 1/5/2020

Αποτέλεσμα εικόνας για athens city public domain images
Οι ξένοι τεχνοκράτες έχουν καταστήσει σαφές ότι όλα τελειώνουν στις 30 Απριλίου κι από εκεί και πέρα τα πάντα θα ρυθμίζονται από το νέο Πτωχευτικό.

Συγκεκριμένα, μετά την εκπνοή του πλαισίου προστασίας α’ κατοικίας στις 30 Απριλίου, το νέο Πτωχευτικό δεν προβλέπει την παραμικρή προστασία για την α' κατοικία, και έτσι αρχίζει ο αγώνας δρόμου για όσους πληρούν τα κριτήρια να υπαχθούν εγκαίρως στο ισχύον πλαίσιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την Πρωτομαγιά παύει να ισχύει κάθε είδους δικαστική προστασία και όσοι έχουν χρέη προς τράπεζες, θα καλούνται σε πρώτη φάση να τις ρυθμίσουν εξωδικαστικά.

Αν δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στο βάρος των δόσεων της προτεινόμενης ρύθμισης, τότε ο φάκελος θα πηγαίνει στο δικαστήριο με αποκλειστικό σκοπό την πτώχευση του ιδιώτη, με ρευστοποίηση της περιουσίας, χωρίς εξαίρεση της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να αποπληρωθεί έστω μέρος του χρέους, ενώ εάν και εφόσον δεν υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία, τότε το υπόλοιπο της οφειλής διαγράφεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...