Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Στους 132 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Κίνα


Αποτέλεσμα εικόνας για virus public domain images
Τα κρούσματα λοίμωξης από κοροναϊό συνεχίζουν να ανεβαίνουν παγκοσμίως μέρα με τη μέρα, με τον ιό να διαθέτει πλέον αρκετά μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από τον SARS.

Ο αριθμός των θυμάτων ανέβηκε στα 132 άτομα, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 5.974, με άλλα 9.239 ύποπτα δείγματα να εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμφανίστηκε ο ιός - το πρώτο κρούσμα στη Μέση Ανατολή - ενώ τα κρούσματα διαρκώς πληθαίνουν στην Ευρώπη. Ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας, ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, είναι το τέταρτο κρούσμα του κοροναϊού στη Γαλλία, ενώ τέσσερα είναι και τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί στη Γερμανία. Ένας 33χρονος άνδρας πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τον ιό από Κινέζα συνεργάτιδά του, η οποία παρουσίασε συμπτώματα της νόσου κατά την επιστροφή της στην Κίνα, αλλά διαγνώστηκε τρεις μέρες αργότερα, ενώ εξετάστηκαν περίπου 40 άτομα του στενού επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του συγκεκριμένου άντρα και σε αυτούς ανήκουν οι υπόλοιποι τρεις ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, η Ιαπωνία μετέφερε με αεροσκάφος 206 Ιάπωνες υπηκόους από την κινεζική πόλη Ουχάν, εστία της επιδημίας, με το αεροσκάφος να προσγειώνεται σήμερα το πρωί στο Τόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...