Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Έρχεται μία ενιαία ρύθμιση για όλα τα χρέη

Ενιαία ρύθμιση χρεών που θα οδηγήσει σε μείωση των οφειλών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και στην εξάλειψη της πολυδιάσπασης, που δημιουργούν σήμερα οι διάφορες ισχύουσες ρυθμίσεις χρεών, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στόχος της κυβέρνησης μια ολοκληρωμένη λύση για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η διαφορετική προσέγγιση που υπάρχει από φορέα σε φορέα και οι λύσεις που δίνονται για την αποπληρωμή χρεών κάνουν μεγάλο αριθμό οφειλετών να παγιδεύονται στον λαβύρινθο των δόσεων και να μην μπορούν να παραμείνουν εντός των ρυθμίσεων ως το τέλος.

Η νέα ρύθμιση θα αφορά στο σύνολο των οφειλών που μπορεί να έχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα μπορεί να ρυθμίζει ενιαία τα χρέη από όπου και εάν αυτά προέρχονται (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΚΟ κτλ), με στόχο τη βιώσιμη αποπληρωμή τους και τη μείωση του ιδιωτικού χρέους στη χώρα, ενώ μέρος του σχεδίου είναι και η δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα ενοποιεί όλους τους μηχανισμούς που υπάρχουν σήμερα και αφορούν ρυθμίσεις χρεών και των κόκκινων δανείων αλλά και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η Τράπεζα Στοιχείων Οφειλετών ουσιαστικά θα λειτουργεί ως ένας κρατικός Τειρεσίας που θα συλλέγει όλα τα οικονομικά στοιχεία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και βάσει αυτών θα διαμορφώνει ένα σκορ το οποίο θα αποτελεί και το πιστοληπτικό προφίλ κάθε πολίτη, ώστε αυτό να λαμβάνεται υπόψη με αδιάβλητο τρόπο για τις συναλλαγές, τη δανειοδότησή του και για να μειώνεται ο κίνδυνος κακοπληρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...