Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κρίσιμο τετ-α-τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο

Ιδιαίτερα κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις θεωρείται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, όπου οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της επετειακής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 (14:30 ώρα Λονδίνου) και θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να υπογραμμίσει στον συνομιλητή του ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να παύσει τις προκλητικές ενέργειες.

Ο πρωθυπουργός είχε άλλωστε προαναγγείλει ότι θα αναφερθεί στις τουρκικές προκλήσεις στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ και θα ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι ελληνικές θέσεις στην ουσία του ζητήματος είναι ξεκάθαρες, καθώς η απόπειρα της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο, μεταχειριζόμενη τεχνάσματα, όπως άκυρα διμερή μνημόνια, δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλληψη φυγόποινου στη Χαλκίδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-07-2020 συνελήφθη  στη Χαλκίδα  από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας  ημεδαπός, ...